Бой и кръв след Арда-Ботев в Кърджали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (99)
22:24 / 22.04.2011
20098
Лекарите в Кърджали са получили непредвидена работа след срещата между местния Арда и лидера в Югоизточната "В" група Ботев (Пловдив), който официално класира "канарчетата" в елита. След срещата, групата от над 1000 "бултраси" тръгнала да се изнася от стадиона, но установила, че гумите на някои от колите, с които се е придвижила до южния град са нарязани. Освен това гостите се сблъскали и с фенове на домакините, които ги целили с камъни. Това довело до масово меле, в което двама от привържениците на Ботев и такива от тези на домакините е трябвало да посетят болницата в Кърджали. Ситуацията разясни председателят на фенклуба на Ботев Божидар Божилов.

"След мача видяхме, че гумите на няколко коли с пловдивска регистрация от нашите са нарязани и момчетата няма да могат да си тръгнат веднага от стадиона. Видяхме и как първият рейс с наши момчета, който си тръгва, бе обстрелян с камъни от местните. Естествено, момчетата тръгнаха на саморазправа и се заформи меле. Полицията в Кърджали не беше подготвена като цяло за мача и изпусна положението от контрол още на стадиона. Можеше да минем без подобни изцепки, но какво да се прави", каза Божо от фенклуба на Ботев.

"Имаме две момчета в болница, но държим връзка с тях и всичко е наред, ще ги изчакаме. От домакините не знам колко пострадали има, а и не отговарям за феновете на Арда. Ако стане така, че всичките в тоя град да умрат, няма да ме е яд. За препълнени болници не знам, може да са препълнени, но не от феновете на Ботев. А за твърденията на домакините, че сме им развалили празника, мога само да кажа, че те сами си го развалиха. Какво да направим като са нарязали гумите на момчетата, да ги оставим да ги пребият с камъни ли? Това е коментарът ми по въпроса", допълни още председателят на жълто-черния фенклуб.

Не стана ясно каква е версията за сблъсъка от страна на Арда. Очаква се полицията в Кърджали също да даде разяснение за случилото се.

Източник: Sportal.bg



Виж коментарите (99)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).