Марица отказа волейболен гранд-турнир в Италия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:04 / 21.04.2011
665
Марица отказа в последния момент участие в международен волейболен гранд-турнир в италианския град Порденоне за девойки до 20-годишна възраст. Представителен волейтим на маричанки трябваше да пътува днес за Италия за силната надпревара, за която клубът имаше персонална покана, но ръководството на жълто-сините отхвърли поканата.

Причината за отказа е липсата на основни състезателки от девическия на Марица- старша възраст, и невъзможността поради този факт, да се изгради боеспособен отбор, които са се противопостави на силните съперници.

Както е известно четири волейболистки на Марица - посрещачката Никол Николова, разпределителката Кристина Гунчева, либерото Велина Кансъзова и центърът Мира Тодорова-Пастата, бяха повикани преди седмица в девическия национален отбор на България за подготвителен лагер в София, за предстоящите през май квалификации за световното първенство в Перу. И четирите маричанки се очертават като основни титулярки в държавната селекция.

Диагоналът Силвия Андреева пък не е възстановена на сто процента от тежката СИ контузия в коляното.
"При това положение как да пътуваме? Няма как! Четири момичета са в националния тим, една е контузена - стават пет. С кои да играем в Италия? Можеше да вземем момичета от по-малките, но и те са ангажирани - имат участие в зонален турнир в София. Освен това, няма да ходим в Италия само да отбиваме номера и да се излагаме. Трябва да държим на реномето и авторитета на Марица, коментира главният мениджър на маричанки Борис Халачев.

Иначе, ако бяха приели участието на турнира в Североизточна Италия, младите волейболистки на Марица щяха да се изправят в предварителна група "Б" срещу силния тим на домакитите от Конелиано, шведския национален отбор, италианския Сейнт Кугът и испанския Барселона. По-нататък съперници на пловдивчанки евентуално можеше да бъдат националните отбори на Англия и Словакия, унгарския Дебрецен и руския Аврора.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 7
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).