Новия финансов директор на Локо Роман Георгиев се присъедини към клуба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:04 / 21.04.2011
4496
Вчера в щаба на Локомотив се присъедини и новия финансов директор на отбора Роман Георгиев. Из медийното пространство прибързаха да свържат името му със скандали, свързани с източването на Добруджа преди три години.

"Когато отборът на Добруджа влезе в "А" група, встъпих на длъжността изпълнителен директор. Важно е да се отбележи, че правомощията ми винаги са били ограничени и всяка по-сериозна сума трябваше да получи одобрението на управителния съвет на клуба. Той от своя страна бе зависим от надзорния съвет и решенията им се нуждаеха от тяхното одобрение. Член на надзорния съвет бе представител на общината, така че те винаги са участвали във всички събранията и са давали съгласието си под всички решения."

"Отборът изпадна и на следващата година играхме един прословут бараж, загубен от нас. После местните политици поискаха отбора, мажоритарният собственик Величко Георгиев се отказа и им остави акциите си. Така отборът започна да се финансира само с общинските пари, които са малко за оцеляване в "Б" групата. Спасихме се няколко пъти, но изпадането при аматьорите не закъсня. По-късно дойдоха от ГЕРБ, последваха разговори с Величко Найденов, разбраха се, но поискаха отбора обратно във втория ешелон. Така с отбор, съставен само от юноши, Добруджа се откъсна пред Балчик с 20 точки и спечели промоцията. Но обещанията от партията не бяха спазени и вместо да започнем в "Б" група, бяхме принудени да стартираме отново във "В" група. Междувременно нашият старши-треньор, заедно с всички футболисти напуснаха и се преместиха в Балчик. "

"Дойдоха изборите, местните "гербаджии" отново седнаха с Найденов, но поискаха пълна ревизия и данъчна проверка за периода на неговото управление. Той се съгласи. И така в един чудесен ден, през вратата влетя икономическа полиция, така аз и няколко служители бяхме арестувани. Пуснаха ни още на следващата сутрин, все едно нищо не се е случило. Половин година по-късно бе установено, че няма злоупотреби, резивията излиза, а документацията е проверена. Дори от прокуратурата ми изпратиха документ според който нямат основание за повдигане на обвинение, още повече аз съм просто служител в дружество", разясни Роман Георгиев.

Източник: lportala.net



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).