ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (10)
Майкъл Джонсън е комшия на пловдивско семейство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:43 / 12.03.2007Коментари (0)5961
© Стандарт
Стандарт
В един от богаташките квартали на Сан Франциско живеят от три години и половина Ани и Красимир Дуневи. Семейството на вицешампиона от олимпиадата в Атланта'96 се шири в собствен дом с 4 стаи, 2 бани, огромен хол и кухня. Комшия на пловдивското семейство в предградието "Белмонт" е суперзвездата на леката атлетика Майкъл Джонсън. "Световният и олимпийски шампион живее на 20 минути от нас. По американските стандарти направо ни е съсед", смее се Красимир Дунев.

Бившият национал по гимнастика остана отвъд океана през 1996 г. Същата година Дунев става европейски шампион на висилка в Копенхаген и втори в света на същия уред на първенството в Пуерто Рико. В началото на гурбета в Щатите Краси живее с Данчо Йовчев и Иван Иванов в Атланта. После при звездната двойка Надя Команечи и Барт Конър в Оклахома. По-късно Дунев се мести в Детройт. И най-накрая се установява със съпругата си Ани в Сан Франциско.

В Калифорния има доста заможни хора. Според статистиката 28 от 400-те милиардери в света са избрали за живеене слънчевия щат.
"За 11 години направихме доста премествания. В началото бяхме под наем. После си купихме къща в не толкова елитен квартал в Сан Франциско.
В махалата бяхме сред мексиканци и индийци, но и те са готини", разказва гимнастикът. Накрая се местят в "Белмонт". За поредната промяна натежава фактът, че дъщерята Никол трябва да тръгва на училище. Малката хубавица сега посещава школо на същата улица "Хилър стрийт", на която е и къщата на Дуневи. Клубът "Сан Матео Жимнастик", където работят Ани и Краси, също е в близост до дома им. За по-малко от 15 минути двамата стигат до работното си място.

"От старата ни къща до залата за гимнастика се пътуваше много време. Плащахме по 3 долара за всяко преминаване през най-дългия мост в света "Сан Матео бридж". Трафикът беше ужасен. Веднъж Ани остана блокирана на моста повече от 2 часа, защото хеликоптери и полицейски коли бяха затворили моста заради катастрофа", спомня си Красимир. Семейството решава бързо и единно за преместването.

Любимото място на Красимир в дома му е масата в двора. Сутрин гимнастикът задължително пие първото си кафе на открито. Пред него е лаптопът, от който Дунев се информира за новините от България и света. Денят на Краси обаче стартира със смяна на памперси и подготвяне на закуска за 2-годишното синче Майкъл. "Ставам и за детегледачка", смее се пловдивчанинът. Малчуганът няма свое любимо местенце, защото бръмчи като аероплан из цялата къща. Кръстник на малкия терминатор е кумът на Ани и Краси - Йордан Йовчев. Джакузито на двора е другото нещо, без което Красимир не може. Той купува водната играчка и я монтира сам в двора. "Направих се успешно на баш майстор", обяснява гимнастикът. Дунев и децата обичат да се забавляват в джакузито.
В него Красимир разпуска след дългите работни дни. Запазената територия на 8-годишната Никол е собствената й стая. Момичешкото убежище е боядисано в розово и лилаво. Родителите обаче не позволяват на Никол да слага плакати по стените.

Трите чувала с играчки и тв каналът на Уолт Дисни са любимата занимавка на момиченцето. Но само след като си е написала домашните или няма други важни ангажименти. Малката Никол често участва в рекламни клипове за телевизионни канали и се снима за модни списания. Най-често продуцентите я търсят за представяне на детски дрехи и мебели. Последната изява на щерката на Краси бе по "Дискавъри". Така малката надмина татко си, който също имаше ангажименти по модните подиуми.

Невръстната хубавица тренира и гимнастика. Четири пъти в седмицата бъдещата шампионка е в залата.

Кратките мигове за почивка майката Ани обича да прекарва на дивана в хола. Между тренировките, работата и домакинските грижи съпругата на Дунев обича да разпуска с гледане на филми.

Централно място в дома на Дуневи заема медалът на Красимир от олимпийските игри в Атланта'96.

Съкровището е в специална стъклена витрина в хола. От интериора не отсъства и националният трибагреник. Другото нещо, около което се върти ежедневието на семейството, е огромната стереоуредба "Техникс", допълнена с високи 1,20 м тонколони. Чудото на техниката събира 60 диска. Най-често от мощния звяр се носят звуците на роден попфолк. Защото и Ани, и Красимир си падат по песните на Анелия, Преслава и Софи Маринова.

В гаража на семейство Дуневи се кипри свръхбързият "Нисан Максима". Червеният автомобил е още една от любимите играчки на бившия гимнастик от националния отбор на България. Карал е и "Ауди", но сега е заложил на японската марка. Краси е пробвал и мощните мотоциклети, любими на янките.
"Не съм си взел мотор. Опасно е да караш такова чудо в градските задръствания и при тези пишман шофьори", обяснява кумът на Данчо Йовчев.
За 11 години в САЩ Краси е глобяван два пъти за превишена скорост и е платил глоби от 200 и 800 долара. "Така трябва", усмихва се гимнастикът.
В дома на Дуневи не липсва и задължителното барбекю. "Без него просто не може", обясняват Ани и Красимир. Най-често край барбекюто им гостуват механикът Иво и студентката Кети, които са родом от Хасково. През уикендите Дуневи непрекъснато се виждат и с бившите шампиони по аеробика Таня и Цанко. Информацията е на вестник "Стандарт".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив ще задържи наставника си
Феновете на Спартак със специално послание към изпълнителния директор Денис Хасан
Крушарски: Най-обичаме да си дрънкаме празни чинии! Да си фантазираме сме номер 1
Вижте най-доброто от мегасблъсъка на века между Фюри и Усик
Томаш: Още зимата загубихме шансове за Европа, трябва да знаем къде ни е мястото
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: