"Цар Симеон" се пуска с 12 колоездачи на купа "Пазарджик"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:55 / 14.04.2011
529
С 12 млади колоездачи - 10 юноши младша и старша възраст и 2 момчета от подрастващата школа, ще участва пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" в предстоящата купа "Пазарджик", втори старт от новия спортно-състезателен сезон по колоездене. Надпреварата ще се проведе тази събота в едноименния град и е включена в календара на Българския колоездачен съюз.

Стартовете ще бъдат за състезатели от всички възрастови групи - момчета, юноши младша и старша възраст, без мъже.


Очаква се този втори старт за сезона да събере най-добрите млади наши колоездачи от всички колоездачни центрове в България.

"Цар Симеон 1898" ще заложи при момчетата на намиращите се в много добра спортна форма Адриян Беев и Николай Генов. Ади се класира втори, а Ники - трети на дебютния старт - критериумите в Казанлък, миналата седмица при откриването на новия колоездачен сезон.

При юношите пловдивският велоклуб ще разчита на Селяхтин Шакир, Георги Кехайов, Димчо Тафров, Нако Георгиев, Мюмюн Мехмедов, Цветан Георгиев, Иван Ажи, Веселин Воденичаров, Васил Трънен и Любомир Добромиров.

Миналата седмица Селяхтин Шакир също стана втори, но при юношите младша възраст в критериума за купа "Павел баня" /22,6 км/, и сега се кани за ново отличие.

Началото за купа "Пазарджик" в събота е в 15 часа, когато първи ще се пуснат момчета - на критериум с трасе от 26 км /20 обиколки/.

Веднага след тях на старта излизат юношите младша възраст на 39 км /30 обиколки/, а след тях ще стартират и юношите старша възраст, които ще въртят 40 обиколки по 52- километрово трасе.

Една обиколка на състезанието в Пазарджик ще бъде 1,3 км. Точкуването ще става на всяка четна обиколка /5т., 3т., 2т., 1т./, и на нечетна - 1точка. Право на участие имат всички състезатели, картотекирани в БКС за 2011год.

На първите трима състезатели домакините са предвидили купи и парични награди. Техническа конференция и приемане на документи за участие ще бъде в събота на колодрума в Пазарджик от 13 до 14 часа.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 32
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).