"Аурубис" учредява свой приз за колообиколката на Бълагрия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:41 / 04.04.2011
703
Генералният спонсор на 61-вата Международна колоездачна обиколка на България - германска ме-добивна компания "Аурубис", учредява специален свой приз за победителя в 8-ми етап Трявна - вр. Шипка - Пирдоп, 170 км на родния тур. Отличието ще бъде връчено лично от генералния директор на концерна Никола Треан преди последния 9-и етап Пирдоп - Беклемето - Тетевен /145 км/, който стартира на 18 септември пред входа на завода.

Както е известно "Аурубис" за втора поредна година е спонсор на колообиколка и отново ще налее солидна сума пари за общия награден фонд, който ще надхвърли 50 000 лева, както е по стандартите за този тип шосейни състезания от категория 2.2.

"Аурубис" е водещата в медодобивното производство германска компания. Тя е собственик на завод у нас, произвеждащ черна и рафинирана мед и сярна киселина. Заводът е разположен между градовете Пирдоп и Златица, на около 80 km източно от София. С обем на продажбите "Аурубис България" е водеща по големина по този показател българска компания и в столицата на Централна Европа.

И тази година напевът за участие в родния тур е голям. Над 30 чуждестранни национални и клубни отбори досега са заявили участие, но организаторите от съображения за сигурност ще сведат бройката на стартиращите максимум до 20 тима. По предварителен план на старт трябва да застанат 16 или 17 чужди и 4 български отбора.

Заявки са пристигнали от три тима от Германия, от по два - от Украйна, Сърбия и Гърция, по един - от Франция, Италия, Русия /национален отбор/, Хърватска, Дания, Норвегия, Австрия, Латвия, Израел, Казахстан /национален и клубен отбор/, Черна гора, Унгария, Турция и др.

Нов е и директорът на тазгодишната Обиколка - това е Грозьо Калчев - бивш национален състезател и бивш колоездач на ЦСКА. Калчев е 10-кратен републикански шампион, балкански шампион, участник на световното първенство в Англия през 1982 г и победител в Международната обиколка на Турция през 1983 година.


Главен съдия и наблюдател на Международния колоездачен съюз ще бъде Милан Дворжич от Чехия.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 23
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).