Смениха директора на Международната колоездачна обиколката на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:36 / 25.03.2011
1342
По решение на ръководството на Българския колоездачен съюз досегашният директор на Международната колоездачна обиколката на България - Веско Михайлов, бе сменен за предстоящото 61-во издание на родния тур, който стартира на 11-ти и финишира на 18-ти септември тази година.

Заради многото си ангажименти със съдийския апарат той остава засега организационен директор на надпреварата и както миналата година, ще бъде натоварен с най-отговорните организационни задачи.

Михайлов ще продължи да изпълнява и задълженията си като председател на съдийската колегия към Българския колоездачен съюз.

Директор на тазгодишната Обиколка ще бъде бившият известен колоездач на ЦСКА и на националния отбор на България Грозьо Калчев.

Състезанието този сезон ще премине под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Атрактивен пролог в София ще предхожда старта на 61-вата Международна колоездачна обиколката на България.

Състезанието на практика ще започне на 10 септември в 18 часа с пролог на площад "Александър Невски" в София, съобщи организационният директор на родния тур Васко Михайлов.

Прологът ще бъде, както за атракция на феновете, така и за определяне на носителите на четирите почетни фланелки:

жълта /за лидера/, зелена /за най-активния/, бяла на точки /за най-добрия катерач/ и бяла /за най-добрия бегач до 23-годишна възраст.

В надпреварата между 18 и 20 часа по кръговото трасе /с обща дължина на пролога 1,5 километра/, ще участват по

четирима състезатели от всеки един от участващите отбори.
След пролога ще бъде и официалното откриване на колообиколката.За откриването ще бъдат поканени още министър председателят на България ген. Бойко Борисов, министърът на спорта Свилен Нейков, кметът на София Йорданка Фандъкова, както и посланиците на САЩ, Германия и Белгия и наши видни спортни деятели.

Първата пресконференция за тазгодишния роден тур ще бъде другата седмица - на 31 март от 11,30 часа в Пресклуб България в София.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).