Георги Титюков: Инвестираме 950 хил. лева за осветление на "Лаута"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (55)
10:44 / 23.03.2011
12361
Дискусиите сред феновете на Локомотив относно модернизацията на стадиона в парк Лаута винаги са актуални. След неделното гостуване в Ловеч, което събра очите на цяла футболна България, "черно-белите" запалянковци не сдържаха емоцията си и се обърнаха към благодетеля на отбора Константин Динев с надеждата стадион "Локомотив" да се сдобие с мечтаната новоизградена трибуна "Бесика" час по-скоро. За реализирането на тази идея потърсихме коментара на заместник-кмета на град Пловдив Георги Титюков, в чийто ресор попада развитието на спорта в града ни.

"Общината има желание да инвестира в спортната база на Пловдив. На Лаута вече е изграден трафопостът, необходим за изграждането на осветление към стадиона. Заделените за тази цел средства, включително проектирането, са около 950 хил. лева. Тези пари са заложени в решение на общински съвет относно средствата за софийския боклук. Към тях има планирани и 550 хил. лева, предназначени за проектиране на различни спортни обекти в града ни. Трубуна "Бесика" ще е един от тях", обясни Титюков за читателите на официалният фен-сайт.

"Убеден съм, че държавата ще изпълни поетия ангажимент с осигуряването на въпросните средства, тъй като той одобрен с решение на министерски съвет. Не е в техен интерес да се отмятат, още повече, че в трудна ситуация им подадохме ръка. Бюджетът на общината е доста напрегнат и без тези пари няма как да изпълним подобни намерения."

"Напълно реално е още през есента на Лаута да има изградено осветление. Нека не забравяме, че към момента държавата дава пълна свобода на фирмите да обжалват и забавят процедурата. За нас е важно да я направим максимално прозрачна, пък от там нататък каквото ще да става."

На въпрос, възможно ли е новата фен-трибуна да бъде изградена с държавни средства, Титюков сподели:

"Реално има заложени средства за проектирането й и веднага след превеждането им ще обявим конкурс. Очакваме това да се случи през април. В Пловдив са изпуснати поне 20 години спрямо инвестициите в сферата на спорта. Това, че планираме точно такива и то в спортните обекти в града ни за мен е правилно решение. Изготвянето на проект от наша страна е първа, но много важна стъпка. Когато той е на лице, ще се намери и начин за финансирането му."

"Пловдив е доказъл, че е футболната столица на България и не случайно писах писмо с предложение градския ни стадион да стане национален. В тази връзка съм убеден, че ако на стадион Локомотив се играят мачове на младежкия национален отбор, интересът ще е неколкократно по-голям от този в София или другите градове. Направих си труда да проверя посещаемостта при последните подобни домакинства в Пловдив. Говорим за цифри от порядъка на 30-40 хиляди души на мач."

Заместник-кметът на града ни сподели още, че общинският съвет вече е приел решение да отдели собствени средства за изграждане на изкуствен терен, ограда и осветление на територията на комплекс "Локомотив" на стойност 75 хил. лева.


"Оптимист съм, че това начинание ще е факт за няколко месеца. Напълно реално е още през месец май, този терен да е на разположение на детско-юношеската школа, а защо не и на представителния отбор на Локомотив."

На въпрос дали общината може да помогне в предстоящите чествания на 85-годишния юбилей на клуба, Титюков призна:
"Запознат съм за това благодарение на вас, феновете. В интерес на истината никой от ръководството на Локомотив не се е обърнал към нас. Но в бюджета ни е заложена скромна сума, свързана с подобен род спортни тържества. Бихме съдействали с каквото е необходимо, стига да е в границите на разумното."

За финал Георги Титюков обеща да информира редовно "черно-бялата" общественост с хода на всички процедури и събития, свързани с темата за модернизация на стадиона в парк Лаута.

Източник: lportala.net



Виж коментарите (55)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).