ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (28)
Пролетно - футболен опит за летене
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:42 / 15.02.2007Коментари (17)77507
©
Една птичка пролет не прави, са казали хората.

Затова птичките ще са две !

Едната ще е канарче, оцветено в жълто и черно, а другата нека бъде
черно-бяла лястовица примерно.

Двете заедно ще се опитат да направят футболната пролет на пловдивските любители на футбола, приятна и пълна с емоции и адреналин.

Дали двете ще полетят волно още от първите пролетни кръгове, или ще изгърмят като крушки, оплетени в някой кабел с високо напрежение, зависи само и единствено от тях самите и от това как са се подготвили през зимата в топлите страни.

Интересното е, че двете птички ще се състезават едновременно и с другите, и двете помежду си. Което е нещо напълно нормално за нашите географски ширини, характерни с неподправена южняшка страст и бурни емоции, понякога преливащи границите на нормалната спортна злоба и морал, но това е друга тема и материал повече за детските педагогически стаи.

Тук става въпрос за съревнованието между истински отбори и истинските им фенове, а не малките лумпенизирани недораслячета, на които дай им да се псуват по форуми и да се хвалят кой колко кости е строшил на “врага” .

Та, имам намерение в тази статийка да се опитам да измеря на око летателните способности на двете пловдивски елитни птички, които съвсем скоро ще стартират своя полет по дългия, изморителен и трънлив маршрут на една пресечена местност, по-известна като “А Професионална Футболна Група”.

Пресечена от корупция, интереси и съдийски безумия, разбира се.

На двете птички им предстоят общо 15 спирки в бруталния български футболен сървайвър, с една междинна в четвърти кръг, на родна земя, когато ще се играе един специален мач.

Докъде ще им стигнат силите обаче ? ...ще се наема сега съвсем доброволно и доколкото мога безпристрастно, да отгатна.

Започваме с жълто-черното канарче, което ще стартира от 7-ма позиция на стартовата решетка с 22 точки.

В 16-ти кръг, канарчето приема в своята собствена “клетка” един слаботелесен Родопски глиган, идващ от самото дъно на футболната действителност. Очакванията на абсолютно всички са, че “канарчето” в този мач ще се преобрази на хищен орел, който с лекота ще тръшне дивото прасе от Родопа планина и ще вземе безпроблемни 3 точки.
Прогноза след 16-ти кръг – 25 точки.

В 17-ти кръг канарчето гостува на един стадион в дивия югозапад, където е безпредметно да мислим, че може да постигне нещо повече от почетна загуба.
Просто канарчето там няма да може да полети, защото лютите македонци от Беласица едва ли ще пропуснат да му свалят гарда с люти псувни, балтии и закани.
Прогноза след 17 кръг – 25 точки.


В 18 кръг идва един наглед труден мач, когато в клетката на канарчето ще акостира един черноморски представител на морската фауна, предвождан обаче от бивше канарче. Същия черноморски тим има големи амбиции, но съшите амбииции имаха и други отбори, претърпели звучно корабокрушение през есента в “клетката”. И канарчето и черноморската скумрия имат амбиции да играят в Интертото и предполагам ,че домашната сцена ще бъде големия коз на канарчето, което няма да е никак чудно ако вземе 3 точки с минимална победа..
Прогноза след 18 кръг – 28 точки.

В 19-ти кръг несъмнено ще е най-интересно. Тогава ще се играе футболното дерби на България, което в последните години измества категорично като заряд на терена, емоция по трибуните и чисто футболно майсторство през 90-те минути голямото дерби на град София.
Черно-бялата лястовичка приема жълто-черното канарче и всякаква прогноза в този мач тръгва от знак Х. Класата и облика на двата отбора този сезон за доста изравнени, което предполага равен мач.
Прогноза - канарчето след 19-ти кръг лети с комфортната скорост от 29 възела в секунда .

В 20-ти кръг предполагам ,че ще се случи нещо, което до този момент не се е случвало на канарчето в домашната му клетка през този шампионат.
На гости идва един преобразен отбор от Ловеч, който ще подмами канарчето в някой уханен люляков храст и ще го излъже безцеремонно, открадвайки му три точки под носа, най-веротно с минимална голова разлика.
Прогноза след 20-ти кръг – 29 точки

На спирка 21-ва , канарчето отново ще има среща с черноморски представител, но този път то ще гостува. Маршрута му до варненския Спартак включва пътуване със сал по река Марица до Средиземно море, оттам с ферибот през Босфора в Черно море и оттам полет до Варна. След такъв дълъг курс , канарчето ще е доста изморено и ще загуби.
Така де, черно-бялата лястовица загуби там. Няма причина да смятаме, че канарчето ще успее да вземе нещичко, при все че на всекиго е трудно когато гостува там .
Прогноза след 21-ви кръг – 29 точки.

Хм , изминаха два кръга , в които се получи така ,че гладно канарче просо сънува. Ето го и идеалния момент за нови три точки. В 22-ри кръг на гости на канарчето идва един турист от Рила , по-известен като Рилски Турист .
Ще дойде, ще поразгледа, ще пие по една бира, ще порита малко за удоволствие и ще се прибере в Самоков с празна кошница.
Прогноза след 22-ри кръг – канарчето има в актива си вече 32 точки.

В 23-ти кръг пак ще има един турист, но този път в тази роля ще е канарчето.
То ще бъде по-скоро декоративно – за декорация на стадиона на ЦСКА, където всичко друго освен победа за червеношийката, ще си е жива сензация.
Прогноза след 23-ти кръг – 32 точки.

В 24-ти кръг канарчето предвиждам да запише поредната си домакинска победа, защото на гости му идва белоглавия Славей, който въобще не обича да гостува на канарчето, защото то все му напълва кошницата с яйца.
Прогноза след 24-ти кръг – 35 точки.

Двадесет и петия кръг е ключов за канарчето. Това е така поради факта ,че същото може да направи сезона си много успешен, ако успее да изкопчи нещо
от надменния европейски синигер, който почти винаги си води подкрепления със себеси , когато гостува на канарчето. Миналия сезон например една катранено черна врана предреши мача за синигера, подарявайки му измислена дузпа. Сега канарчето е готово за реванш и за битка. След като изкопчи 3 точки от червеношийката в своята клетка, защо пък да не открадне и една точка от синигера ?!
Прогноза след 25-ти кръг – 36 точки.

В 26-тия кръг канарчето ще лети до един много негостоприемен за него стадион под Аязмото, откъдето често си идва разпердушинено. От последната му победа там с 0:3 мина мноооого време . И аз бях там, и аз гледах, ама тоя път канарчето няма да го бъде. Загуба.
Прогноза след 26-ти кръг – 36 точки.

Три спирки преди финала, канарчето има да покрива много труден тест. То трябва да покаже дали може да лети по-бързо от Локомотив от софийските градски железници. Моето мнение е, че надали локомотивът ще изпревари канарчето на собствената му територия, но е възможно и да финишират едновременно , с което канарчето да спечели 1 точка.
Прогноза след 27-ми кръг – 37 точки.

В 28-ми кръг канарчето получава заслужена почивка и нови три точки към актива си, с което ще ги закръгли на 40. Предстои му тренировъчен мач на една врата с един маломерен черноморски гларус от Бургас, който не бил от Бургас, а от София.
Прогноза след 28-ми кръг – 40 точки.

В последната си изява на домашна сцена, канарчето ще направи всичко възможно да се сбогува със своите фенове по достоен начин и с победа. Мисията е напълно възможна, защото на гости идва един непретенциозен отбор от Сандански.
Прогноза след 29-ти кръг – 43 точки.

Финалната си ария канарчето ще изпее на чужда сцена в града , а именно Дупница. Там няма да е никак чудно , ако местния Марек вече е фалирал и изпаднал, аканарчето успее да открадне една точка в мач без значение.
Прогноза след 30-ти кръг - 44 точки.

С което простата равносметка, според моите изчисления, показва, че канарчето през втория полусезон ще направи полет абсолютно равен по продължителност и скорост, с този от есенния полусезон. А едни евентуални 44 точки биха му били достатъчни да се класира около 5-8 място.

Нека видим сега какво да очакваме от черно-бялата лястовица и дали същата ще има възможност да събере достатъчно материал, така че накрая на полета си, да свие гнездо на някое уютно местенце в таблицата на крайното класиране.

Черно-белите тръгват от 11-та позиция , с 18 точки. Само 4 по-малко от жълто-черните.

В 16-ти кръг , лястовицата, гостува на отбор, от който здравия разум не би допуснал да загуби. Още повече, че ако това се случи, тя ще потъне още по-надолу в класирането. Първата пролетна симфония за симпатичната птичка ще завърши или с пълен триумф, или с частичен. Но въпроса е с какъв точно?!
Нека бъдем оптимисти и приемем ,че след този кръг, скромния точков актив ще бъде попълнен с максималния брой точки от един мач.
Прогноза след 16-ти кръг – 21 точки.

Идва 17-ти кръг , а с него идва и първата голяма битка за черно-бялата лястовица. На гости идва червеношийката, стимулирана неимоверно много с 1 милион чувала просо. Същата навярно е научила урока си от загубата с канарчето и не би позволила нов гаф още в началото на битката за титлата.
Прогнозата след 17-ти кръг – 21 точки.

В 18-ти кръг се отваря възможнот пропуснатото в предния кръг да бъде частично наваксано в двубоя с белоглавия Славей. Двубоят обаче ще е на негова територия, което прави опита за пълен полет и 3 точки доста труден. Все пак и една няма да е зле.
Прогноза след 18-ти кръг – 22 точки.

За 19-ти кръг мисля , че вече говорихме. Единственото сигурно нещо за този смъртоносен дуел е ,че хвърчи перушина . Дали оцветена в жълто-черно, или черно-бяло, е много трудно да се отгатне на този етап. Приемаме миролюбивото реми, което всъщност изобщо няма да е миролюбиво и минаваме нататък .
Прогноза след 19-ти кръг -23 точки.

В двадесетия кръг , черно-белия полет, според мен, ще бъде сполетян от трети пореден хикс. Битката под Аязмото ще е гигантска, защото черно-белите не бива да допускат загуба на никаква цена. Силите ще стигнат за хикс. Прогноза след 20-ти кръг – 24 точки.

Двадесет и първи КЛЮЧОВ , напълно спокойно може да се нарече, според мен. Два исторически близки отбора, този път ще се вкопчат здраво в битка. Черно-бялата лястовица, защото и пари под перата, а софийската- за да не испусне коловоза за Европа. Мач от типа “must win”, за който предлагам отново да бъдем оптимисти и да се доверим на пловдивската марка. Прогноза след 21-ви кръг – 27 точки.

В 22-ри кръг идва и първата голяма глътка чист въздух. Предрешен мач с един обречен отбор -пътник. 3-те точки срещу черноморско-бургаско-софийската дружинка не подлежат на съмнение.
Прогноза след 22-ри кръг - 30 точки.

В 23-ти кръг – поредна доза чист кислород и окончателно скъсване с притесненнията относно евентуален оскъден точков актив.
Домакинство на вихрогогонски пъдпъдък от Сандански и задължителни 3 точки. Прогноза след 23-ти кръг 33 точки.

След трите поредни хикса по-рано , се очертават три поредни победи. Третата ще бъде нанесена на отбора съсед на Сливница, който вече уточнихме, че е от Дупница . Е, не вярвам да се одупи и да изкара юношите(все пак няма да гостува синигера). Ще се предаде, но не без бой. Минимална победа за лястовичката.
Прогноза след 24-ти кръг – 37 точки.

Поредните победи май стават 4, защото в 25-ти кръг, родопския глиган ще търси изява отново на пловдивска земя. Но на футболния терен няма корени и жълъди, най-много да изядат 3-4 парцала. Мокри.
Прогноза след 25-ти кръг – 40 точки.

В 26-ти кръг обаче май предстои неравно приземяване на хубавия черно-бял полет. Гостуване в дивия югозапад, където най-вероятно Беласица ще драпа с балтии, бутони и нокти, да се спаси от изпадане. Тежък и труден мач предстои на черно-бялата лястовица, чийто волен полет навярно ще секне.
Прогноза след 26-ти кръг – 40 точки.

В 27-ми кръг на гости на лястовичката идва едно канарче, което предвождайки яко настървени черноморски зелени албатроси, ще иска на всяка цена да я разфасова. Според мен няма да успее, но все пак ще успее да изкопчи равенство.
Прогноза след 27-ми кръг - 41 точки.

28-ми и 29-ти кръг ги слагаме под общ знаменател само с една неизвестна.
А именно колко съчми ще се забият в лястовичката, при последователния й воаяж на два негостоприемни стадиона, където най-вероятно ще загуби.
Предричам загуба от синигера, последвана от тежки люлякови нощи.
Прогноза след 28 и 29-ти кръг – 41 точки.

В 30 кръг , черно-бялата лястовичка ще завърши благопоплучно волния си пролетен полет, за което ще бъде наградена със специално меню – сушен спанак, любезно предоставен от варненския Спартак.
Същия почти сигурно ще бъде разбит на пловдивска земя, в последното представление на лястовичката пред верните й почитатели.
Прогноза след 30-ти кръг – 44 точки.

От направения опит в извънлабораторни условия, драги читателю, става ясно, че черно-белия летателен план през пролетта включва и малко реактивно задвижване, защото разликата от жълто-черното турбо ще бъде стопена и даже изравнена.
Колко близо съм до истината ще разберем в края на май.
Дотогава ви пожелавам само положителни емоции, свързани с любимия тим и дано сметките ми излезнат криви,а двата отбора съберат поне по 54 точки.

Всичко най-хубаво от мен и много успешни опити за летене по пловдивските стадиони. Шоуто започва скоро :)


Източник: Христо Андонов - ReZo






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.03.2007 г.
0
 
 
ABE SHTO SPRQHTE DA PISHETE REPORTAJI TUKA ? LIPSVAT NI :)
Aнонимен
на 23.02.2007 г.
0
 
 
Прощавай,сбогом ти на майка си кажи ,за нея идват трудни, тежки дни.Ще мята крак,ще обикаля тя, по "Скобелева майка",предлагаща плътта си пред всяка спряла таратайка.А ти, понеже си достоен неин син, от гето ромско си,педал неповторим, ще я заместиш гордо ти в кревата, където чака те баща ти!!!И щом със свойта течност по лицето те облее, ще се роди и черно бялата идея!!!!
от Чука до чърп и су
на 16.02.2007 г.
0
 
 
Прощавай,сбогом ти на майка си кажи за нея идват тежки дни.Ще мята крак по "Скобелева майка",предлагаща плътта си пред всяка спряла тарнатайка.А ти понеже си достоен син от гето ромско,педал неповторим....ще я заместиш гордо в кревата където чака те баща ти!!!И щом със свойта течност по лицето те облее ще се роди и черно бялата идея!!!!
чърп и сук
на 16.02.2007 г.
0
 
 
Прощавай, сбогом, време на тракийската помия! На петолъчки и тракийска простотия! На болка, от която в дупката си миша, с години се спотайваш, не шаваш и не дишаш. Последно сбогом АФД - на теб комунистическо дете..
Aнонимен
на 16.02.2007 г.
0
 
 
ОТ НАПИСАНОТО ГОРЕ ИЗЛИЗА , ЧЕ КАНАРЧЕТО ЩЕ ЗАГУБИ ИНЕРЦИЯ А ЛЯСТОВИЧКАТА НАПРАВО ЩЕ СЕ ТЕЛЕПОРТИРА .....НЯМА КАК ДА СТАНЕ
Aнонимен
на 16.02.2007 г.
0
 
 
Буфер,тая лястовичка още в първия кръг ще потъне мощно.Всички знаем за приятелските отношения по оста Кюстендил - Самоков,също така знаем ,че и истинския Локомотив го изгониха да защитава името на Рилски Спортист,но не вярвам Локо да вземе точки от този мач
Aнонимен
на 15.02.2007 г.
0
 
 
Тази година Локомотив не се бори за нищо затова е важно да опънем добрата Тракия а от там нататък каквото стане.Просто тези 44 точки не вършат нищо.
Aнонимен
на 15.02.2007 г.
Aнонимен
на 15.02.2007 г.
0
 
 
statiqta e dosta interesna nadqwam se i dvata plovdivski otbora da zavyr6at v gornata 4ast na tablicata...malko veroqtno no vse pak... pojelawam uspeh na Lokomotiv i na Botev.
Aнонимен
на 15.02.2007 г.
0
 
 
bravo dobro e! evala na toq deto go e pisal. az li4no sum ot botev no stiskam palci i na ve4niq supernik loko da uspee da vzeme nai mng to4ki. i si4kite im ma4ove da sa pobedi, e osven v 4etvurtiq krug.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенклубът на Локо преди дербито с Ботев: Нека подкрепим момчетата! Пловдив е черно-бял!
Седем пловдивчани в състава на България за Лигата на нациите
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Насрочиха през май отложен мач на дубъла на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: