Няма кандидат-купувачи за марката ПФК "Ботев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (44)
00:05 / 03.02.2011
8586
Няма кандидати за закупуване на марката ПФК"Ботев", научи Plovdiv24.bg. Търгът в НАП трябваше да се проведе днес, но пропада, поради липса на кандидати. Затова ще се събере комисия, която да реши кога да бъде насрочена нова дата за търг, на която първоначално обявената цена от 171 990 лева ще бъде намалена с 20%.

Припомняме, че комбинираната търговска марка на ПФК "Ботев", която е с почти 100 годишна история, бе обявена на търг от Териториалната дирекция на НАП в Пловдив. Подобен вид интелектуална собственост, запорирана заради публични задължения на притежателя й в големи размери, се пуска за пръв път на търг от Националната агенция за приходите. Марката е притежание на Професионален футболен клуб "Ботев 1912 - Пловдив" АД. Има платен патент в съответното ведомство до края на месец юли 2017 година. Предвид естеството й на комбинирана марка с нея са защитени словните и графични изображения, свързвани с клуба, като този, който я закупи, ще може да я използва в образователни, развлекателни, спортни, културни, рекламни и застрахователни дейности. Ще има право да обозначава с нея спортни артикули, рекламни материали като шапки, играчки, печатни и пластмасови материали, и дори домакински прибори.

Запазеният еталон на "Ботев" бе запориран от публичен изпълнител при ТД на НАП - Пловдив заради задължения към бюджета, по-голямата част от които са данъчни. Освен, че има заведено изпълнително дело срещу едноименното акционерно дружество, от юли миналата година спрямо него е открито производство по несъстоятелност, инициирано от публичните изпълнители на НАП - Пловдив.



Виж коментарите (44)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 24


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).