От Локо не са съгласни на стадионите да се влиза с подарени билети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
14:15 / 24.01.2011
6933
На т. нар. "Кръгла маса по проблемите на футболното хулиганство", организирана днес в Община Пловдив, освен кметът Славчо Атанасов и зам.-кмета Георги Титюков, присъстваха и представители на двата пловдивски футболни гранда.

Стана ясно, че и двата футболни клуба Ботев и Локомотив се разграничават от действията на определена група лумпени, предаде репортер на Plovdiv24.bg. и не могат да поемат отговорност за действията на 5,10 или 50 човека.

Шефът на фен клубът на Локомотив, Костадин Славов каза, че те нямат проблеми с футболните запалянковци и напомни, че за последните 2 години и половина няма инциденти на домакинските мачове на отбора. Той напомни, че за момента нямат допирни точки с Ботев, защото не играят в една група и не се срещат на преки мачове по между си. 

Относно 300 000-те хиляди лв. общински пари, с които Славчо Атанасов реши да се закупят билети за домакинствата на 4-те футболни отбора в града, мнението на Славов бе, че от Локомотив са "твърдо против да се влиза на стадиона с подарен билет".

"Много по-честно е например да се дадат по 100 000 лв. за изграждането на съблекални и т.н., защото така или иначе между 200 и 300 деца влизат на мачовете безплатно, а за пенсионери и студенти са предвидени разни облекчения", допълни още шефът на фен-клуба на Локомотив.

Той изложи 3 основни дейности, които кметството да има предвид в политиката си към спорта: 
1.Да се финансира материално техническата база на детско-юношеските школи.
2.Концепцията на парк "Лаута" да се впише по най-адекватния начин към концепцията на стадион "Локомотив".
3.Подходите към стадиона да се променят, защото не може 18 000 души да влизат през един вход.

Представителят на Ботев Пловдив, Божидар Божилов - шеф на фен-клуба също потвърди, че отбора няма проблеми с футболното хулиганство. Божилов обаче постави друг важен според него въпрос, а именно: Каква част от парите, цитирани от кмета и зам.-кмета са отишли за работа с феновете и какви пари и самите клубове са дали за феновете? Според него в тази насока въобще не е мислено и това ражда футболното хулиганство, защото насилието, което е било на стадионите, се прехвърля на улицата. 

"Имаме ресурс и правим всичко възможно да се справим с проблема, но за съжаление в България футболно хулиганство има", каза главен инспектор Рашков.

Голямата омраза между феновете може всеки момент според него да ескалира в нещо по-голямо, което ще навреди на пловдивската общественост.

Славчо Атанасов предложи на 01.03.2011 г. отново да се състои среща между него и представителите на Ботев и Локомотив, на която лидерите на агитките на двата отбора да предложат конкретно какво според тях може да помогне Общината и полицията, за да бъдат максимално полезни в борбата са лумпените.

"Не съм съгласен, че няма противопоставяне на двата отбора. Факт за това е сбиването на 10 човека от двете агитки в центъра на Пловдив", каза още кметът.


Виж коментарите (32)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).