Общината дава 300 000 лв на футболните клубове, купувайки билети за мачовете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (45)
11:51 / 20.01.2011
10563
От завършилата преди минути пресконференция на кмета стана ясно, че 300 хил. лв. от бюджета на общината ще бъдат разпределени между четирите футболни клуба в града като приоритет са двата пловдивски гранда Ботев и Локомотив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С тази идея Славчо Атанасов намери решение на чл. 32 от Закона за физическото възпитание и спорта, който категорично забранява вкарването на общински пари във футболните клубове. С тези 300 хил. лв. ще бъдат закупени около 100 000 билета за домакинствата на футболните клубове в Пловдив. Това как ще бъдат разпределени билетите ще решат самите клубове.

"Не мога да разбера защо БСП се противопостави срещу моята акция, акцията за безплатните детски градини, като аз съм голям фен точно на тези детски градини, но за да станат безплатни на община Пловдив са й нужни 3 млн. лв, които тя няма", каза Атанасов.

На пресконференцията присъства финансовия директор на Ботев Иван Йотков и администратора на Локомотив Илко Дойчев, които приветстваха решението на кмета, защото купуването на билети реално значи наливане на свежи пари в тях и по-пълни трибуни.

"Винаги в кацата с меда ще се намери някой да пусне капката с катран, това е типично за географските ширини, в които живеем. Смятате ли, че до края на мандата си трябва да се затворя в кабинета си и нищо да не правя, за да не ме обвиняват в предизборна кампания. Не, ще работя до края", отговори кметът на обвиненията в общественото пространство за закупуване по този начин на евентуални гласоподаватели.


Виж коментарите (45)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).