Обмислят кардинално решение в българския футбол, дадоха за пример пловдивското дерби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:44 / 09.04.2024
2144
Доста сериозно решение относно най-голямото дерби на България може да бъде взето на предстоящата среща между Георги Иванов и ръководството на СДВР. И причината затова са поредните ексцесии, които белязаха битката между Левски и ЦСКА, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф“.

Както е известно, преди срещата бе открит арсенал от пиротехника, на който може да завидят дори и властите в Китай. След това жена и двама мъже бяха ранени в Сектор А от хвърлени по тях ракети. За капак фенове на "сините“ се биха с охраната, а в битката по-късно се включиха и част от тарторите на агитката от Сектор Б. 

И именно заради това ще се инициира новата среща между Георги Иванов и органите на реда, чиято цел е да се спрат грозните изяви по трибуните.

Тези в неделя са шокирали агентите, дошли да гледат играчи на двата отбора, както и роднините на новите попълнения като Мислович и Скаршем. 

Според запознати още в неделя е било обмисляно решение, което бе предложено от полицията още през лятото – дербито да се върне на клубните стадиони, но без гостуващи фенове. Тогава клубове отхвърлиха тази възможност, но сега тя става единствената алтернатива пред най-крайната мярка – мач при закрити врата, което наскоро бе приложено в Гърция.

Твърди се, че искането ще бъде направено от СДВР, а БФC ще трябва да се съобрази с него. Очаква се дори санкцията да бъде въведена още за следващото дерби, което ще бъде в плейофите. Така ще се пресече и печатането на фалшиви билети, които стана патент на гостуващите фенове и ощетява символичните домакини. Разбира се, докато на "Българска армия“ текат ремонти, Левски ще бъде задължен да играе с "червените“ на Националния стадион. 

Не е ясно обаче дали теслата няма да бъде въведена и за останалите столични битки, след като "Овча купел“ редовно е опустошавана от "сини“ и "червени“.

Пловдив изпревари София и дербито между Локомотив и Ботев през този сезон се проведе без гостуващи фенове. "Санкцията“ бе въведена заради ремонтите, които текат там. "Черно-белите“ обявиха, че могат да приемат само 250 привърженици на "канарчетата“. А това, естествено, не се хареса на опонентите им. Причината е, че бройката за чужди на Колежа е почти 10 пъти по-голяма. И така се стигна до соломоновското решение – да няма фенове на символичните гости.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).