Видео: Ботев оцеля с 10 човека в дербито за купата срещу Марица (видео)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (367)
16:10 / 08.11.2006
6227
Отборът на Ботев се наложи драматично с 1:2 над Марица в пловдивското дерби от 1/16 финалите за купата на България.

Канарчетата изоставаха на полувремето с един гол и започнаха второто с директен червен картон на капитана си Даниел Божков, но с два гола на резервата Емил Урумов направиха пълен обрат в мача.

Първото полувреме премина доста вяло, а двата отбора предложиха скучна игра пред близо 2000 души на стадион Марица. Нещастна за отбора на Ботев се оказа 12-та минута на мача, в която основния плеймейкър на отбора Костадин Видолов бе сменен принудително от Куртев заради контузия . Канарчетата, които в този мач играха с резервния си изцяло черен екип се опитваха да атакуват и да владеят повече топката, докато домакините бяха избрали тактика на контраатака.

При една от тях, в 40-та минута, център-нападателя на маричани Георги Христов се озова очи в очи срещу Лилчо Арсов и от точката на дузпата откри резултата с красив удар с левия крак – 1:0 за Марица.

Второто полувреме започна с ясно изразено превъзходство за отбора на Ботев , който натика домакините в собственото им поле, в търсене на изравнителен гол. Маричани продължиха да играят на контраатаки и при една от тях, в 63-та минута, най-добрия в редиците им – Георги Христов се откъсна сам срещу Лилчо Арсов, преодолявайки Даниел Божков.Капитанът на Ботев го задържа с ръце, за което заслужено напусна терена с червен картон. Последвалия пряк свободен удар за Марица замалко не доведе до втори гол във вратата на Ботев. Само след 7 минути обаче, Ботев стигна до изравнителния гол.Смяната на Костадин Видолов - Георги Куртев опита удар от въздуха от около 30 метра, топката се удари в горната греда, отскочи на около 20 метра нагоре и тупна в малкия пеналт, където находчиво позиция бе заел Емил Урумов -1:1. Друга смяна за отбора на Ботев – Георги Аврамов реши изхода на двубоя само десет минути по-късно. След страхотен рейд по лявото крило, Аврамов центрира по перфектен начин топката точно на главата на Урумов, който от 2 метра вкара топката за втори път в мрежата на неубедителния вратар на домакините Акалски -1:2.До края на срещата домакините упражниха хаотичен натиск над ботевци, но така и не успяха да се доберат до изравнителен гол.


Виж коментарите (367)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).