Бонев: Тъжно ми е, че такъв приятел ни напусна! Отиде си един от великаните

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:30 / 10.01.2024
3581
Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев почете паметта на своя приятел и легенда на световния футбол Франц Бекенбауер. Кайзера си отиде от този свят преди два дни на 78-годишна възраст.

"Отиде си един от великаните. Един футболист, който ако трябва да го сравняваме с някой – той е от класата на Пеле, Еузебио, Йохан Кройф и Боби Чарлтън. Моето приятелство с Бекенбауер започна, когато беше първият ми мач срещу отбора на ФРГ. Тогава, въпреки че не знаех много немски, се запознах с него, с Оверат, Гюнтер Нетцер и много от големите звезди на германския футбол. Оттогава, винаги когато сме се срещали, сме били с най-добри чувства един към друг", заяви Христо Бонев.

Такъв няма да има повече в Германия. За мен той е най-големият немски футболист за всички времена и лошото е, че отива там, където го чакат други големи като Пеле, Еузебио Бекенбауер. Тъжно ми е, че такъв приятел напуска нашия свят. През 1970 година бяхме в една група на световното и ни победиха. Той беше централен защитник, но още в онези години той с играта си подсказа каква роля може да играе централният защитник", добави още Футболист №1 на Пловдив за ХХ век.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на Бонев!



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).