Магдалена Малеева триумфира с титлата на Държавното първенство за жени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:58 / 01.10.2010
1177
Магдалена Малеева триумфира с титлата на Държавното лично първенство за жени БНП Париба, побеждавайки във финалния двубой поставената под №3 Изабелла Шиникова с 6-4 6-4. През 1988 г. Маги спечели за първи и до този момент единствен път Държавното първенство за жени, а 22 години по-късно Малеева дублира титлата си.

Двубоят започна с четири поредни пробива, но последва период, в който двете тенисистки стабилизираха играта си в собствените си подавания. В края на първата част, при 4-4, опитът на Маги си каза думата, бившата №4 в света стигна до успеха в следващите два гейма и поведе със сет аванс.

Сценарият от първата част се повтори и във втората - първите четири гейма бяха спечелени от посрещащите, а при 4-4 Магдалена Малеева не даде нов гейм на 19-годишната си противничка и триумфира за втори път в кариерата си като държавна шампионка.

"Това не е завръщане, а някаква моя прищявка, странно щуро желание. Нямам амбиции да се завръщам, просто имах огромно желание да играя на Държавното първенство и съм много доволна, че дойдох", сподели Малеева след края на двубоя.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 32
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).