Векта отстрани Локо с дузпи за Купата при юношите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:49 / 25.09.2010
1364
Юношеската формация на Локомотив (набор 1995) падна от Векта на едноименния комплекс след изпълнение на дузпи, в мач-бараж от турнира за купата на БФС. След редовните 80 минути, двата състава завършиха 1:1, като двата отбора си размениха по едно полувреме. Домакините играха по-добре през първото полувреме и в 32-рата минута капитана Марин Маринов от движение нацели по невероятен начин кълбото, с което не остави шанс за вратаря Георги Гешев. Преди това играчите на Векта изпуснаха още едно добро положение, но ударът в сглобката на Георги Павлов бе отразен от стража на "черно-белите".

Второто полувреме гостите от Лаута показаха повече хъс и заслужено стигнаха до изравнителния гол. В 48-мата минута Боян Цайкин получи топката вдясно и с центриране по земята намери нахлуващия на скорост Атанас Савов, който засече в мрежата за 1:1. Все пак в последните минути на мача "смърфовете" приеха играта в собствената си половина, като на няколко пъти паниката пред вратарското поле можеше да изиграе лоша шега. Домакините имаха и претенции за дузпа, но главния арбитър Георги Кабаков не ги уважи и дори вдигна жълт картон за симулация. До чисто положение пред Гешев обаче така и не се стигна.

При дузпите локомотивците започнаха изпълненията първи, при това по най-ужасния начин. Явор Тодоров и Радослав Асенов не успяха да уцелят рамката на вратата, докато противниците им реализираха наказателните удари. Все пак Боян Цайкин, Атанас Васев и вратаря Георги Гешев бяха точни при оставащите три дузпи, но това се оказа недостатъчно.

Гешев успя да върне интригата в мача, спасявайки четвъртата дузпа на Владимир Христозов от Векта, но при петата Мартин Здравчев реализира и донесе победата за своите.

Въпреки загубата, възпитаниците на Стойчо Драмов ще получат нов шанс за класиране в републиканската фаза на турнира. За целта "смърфовете" трябва да победят Берое (Стара Загора).

Източник: LPortala.net



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).