Ръководството на Ботев призова феновете да не предизвикват полицията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
10:38 / 24.09.2010
4726
Ръководството на Ботев Пловдив за пореден път благодари на феновете за подкрепата по време на срещите на отбора във "В" групата и турнира за Купата на България. В специална декларация те се обърнаха към феновете, като ги призоваха да не предизвикват органите на реда преди, по време и след срещите на отбора. От ръководството на "канарчетата" изтъкват още, че охраната на двубоите на стадионите от "В" група е доста трудна поради неподходящите условия. На специална среща в полицията вчера са обсъждани точно тези проблеми. Ето и декларацията:

Уважаеми ботевисти,

с подкрепата си по време на победата над Тракия Стамболийски в турнира за националната купа вие отново доказахте, че сте най-важният играч в нашия отбор. За пореден път ръководството и футболистите на Ботев Пловдив се прекланяме пред вас и ви благодарим за невероятната атмосфера, която създавате! Всеки път, когато видим жълто-черното море по трибуните, ние ставаме все по-сигурни, че заедно с вас ще изпълним докрай мисията да върнем старата слава на нашия Ботев.

За съжаление пътят, по който заедно поехме не е равен. Нашият клуб и неговите многобройни привърженици са принудени да гостуват на стадиони, които не предоставят и най-елементарните условия за провеждане на футболни срещи. На футболистите им се налага да играят на трудни терени, а на вас - да ги подкрепяте при още по-трудни условия. Ние сме много над нивото на групата, в която играем, и е наш дълг да го доказваме във всеки един двубой.

Искаме да ви предупредим, че възходящият път, по който Ботев Пловдив върви, не се харесва на доста хора. Всяка грешна стъпка на отбора и публиката ще бъде добре дошла за тях и ще намери широк отзвук в общественото пространство. Най-пресният пример за това е инцидентът от двубоя в Стамболийски. Без да са проверили достатъчно добре информацията си, доста медии разтръбиха, че по трибуните са станали ексцесии. В крайна сметка се оказа, че те са доста преувеличени, а случаят преекспониран.

Във връзка със случилото се бе проведена среща на пловдивската полиция с представители на ръководството и феновете на Ботев. На нея бе обсъден и въпросът с рисковите условия по терените, на които гостуваме. Органите на реда проявиха разбиране към деликатната ситуация, в която сме поставени, и заявиха готовност да съдействат при организацията и реда преди, по време и след срещите.

Ние, ръководството на Ботев Пловдив, призоваваме всички наши поддръжници да проявят повече съвест и отговорност и да не допускат да се стига до употреба на забранени от закона средства за подкрепа на любимия отбор. Сигурни сме във вашата любов към най-стария футболен клуб в България и сме убедени, че заедно ще се върнем там, където е нашето място!

С уважение,

Управителен съвет на ПФК "Ботев" Пловдив



Виж коментарите (27)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).