Колоездачната обиколка стигна до Бургас с нов водач

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:39 / 15.09.2010
1660
60-тата юбилейна международна обиколка на България има нов носител на жълтата фланелка след вчерашния четвърти етап от Казанлък до Бургас, 196 км. Това е чехът Томаш Бухачек от тима на "Уърпул", който заслужено излезе начело в главното класиране. Той бе в челната група от 33-ма състезатели, която финишира за 4.17:00 часа. Интересното е, че на първите три места в етапа са немци. Победител стана Роберт Бенгш, следван от Ерик Мох /и двамата от националния отбор на Германия/, а трети е Тино Майер от отбора на "ЛКТ Бранденбург".

От днес вече има нов водач и в надпреварата за най-добър млад бегач /до 23 г/, но той отново е от "Несебър" - казахстанецът Евгений Пелякин.

Португалецът Рикардо Местре продължава да носи зеленото трико за най-активен бегач, а бялата фланалка на червени точки за най-добър катерач остава при съотборника му от "Палмейрас" - Андре Кардозо.

В днешния етап на 20-ия километър напред се оформи група от петима, която взе аванс от 3,20 минути. В тази група бяха младият Борислав Иванов от "Цар Симеон" и Красимир Коев от "Добрич", които се наредиха съответно първи и втори на първата премия за активност - на 79-ия километър след Калояново.

15 км преди Карнобат челната петорка бе застигната от 31 състезатели и тази именно група пристигна първа на финала до кметството в Бургас.

Премията в Карнобат взе спринтьорът Рикардо Местре от португалския "Палмейрас".

Утре ще бъде петият етап: Бургас - Добрич, 182 км.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 30
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).