Димитър Илиев с остра позиция срещу БФС: Когато народът не те иска, трябва да си тръгнеш! Ако не бях министър, щях да съм на протеста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:12 / 16.11.2023
2046
БФС се крие зад УЕФА и СДВР. Това мнение изрази министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в интервю за "Тази сутрин".

"Вчера стана ясно, че от СДВР никога не са казвали, че мачът не може да се проведе с публика. Никога не са отказали да охраняват мача. Трябва да видим и другата страна - това криене зад решението на УЕФА дали е провокирано от БФС с предварителна кореспонденция с тях".

"Ще гледам мача, но няма да съм на стадиона. От морална гледна точка не е окей аз да се изтипосам вътре, а феновете да не са. Ако някой протестира срещу нещо, най-вероятно има право да протестира. Ако днес затваряме вратите, на следващия мач какво ще направим? Хората ще спрат да протестират ли? Аз се съмнявам."

"Най-голяма е моралната щета върху хората. Трибуните са строени, за да бъдат пълни, а не да ги държим празни. Когато хората ясно казват своето желание, няма нищо лошо човек да отстъпи мястото и да даде шанс на някой, който може би ще се справи по-добре. Смятам, че така е редно."

"Има много ясни правила, при които Министерството на младежта и спорта може да отнеме лиценза на една федерация. В историята има такива намеси на други министри в други спортове. Всеки опит на държавата да се меси в спортна федерация не е завършвал добре. Ако ние вземем лиценза на БФС, до какво би довело това? Аз нямам право да искам оставката на който и да е президент на федерация."

"Най-нормалното нещо е, когато народът не те иска, е да си тръгнеш. Те са там заради хората. Смисълът на тяхното съществуване е да има футбол, добър футбол, който да радва хората."

""Изключват клубове и затварят стадиони... Като гражданин имам много силно изразена позиция по този въпрос. Ако не бях министър на спорта, щях да се присъединя към протеста."


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).