Кметът на Пловдив: Решението е на база фактология, не сме си променяли позицията

Автор: Георги Кирилов
Коментари (3)
15:02 / 13.11.2023
6767
Малко, след като Община "Пловдив“ съобщи официално, че не може да предостави стадион "Христо Ботев“ на БФС за периода 14-16.11.2023 г. коментар по темата направи и кметът на града Костадин Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето какво каза Димитров на импровизиран брифинг пред сградата на Общината:

Кметът на Община Пловдив и администрацията взимат решение на база фактология. Още в петък ние получихме писмо от изпълнителя на ремонтните дейности, че не е възможно да се проведе футболната среща между България и Унгария.

През уикенда получихме чрез социалните мрежи различни неподписани писма и с оглед интереса, който има към това мероприятие, още сутринта попитахме отново изпълнителя дали може да обезопаси обекта. Той ясно отговори, че не може да обезопаси обекта и да премести машините. И с оглед безопасността на хората ние издаваме този документ, който казва много ясно за невъзможността за провеждането на тази среща на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив.

Тази позиция от петък не е променяна. Ние имаме входирано искане от БФС във връзка с меморандума, който е подписан. Там не е спазен срокът. Имаме и комуникация с РДВР - Пловдив, които изразяват притеснения, че може да има риск за живота на гражданите на Пловдив и за тези, които така или иначе ще се опитат да бъдат около стадиона. Това решение е изключително базирано на фактология.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 24


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).