Лудогорец следи вратаря на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:06 / 10.10.2023
4002
Лудогорец е набелязал за привличане през зимата вратаря на Ботев Пловдив Хидайет Ханкич. В момента при разградчани има жестока вратарска криза, въпреки че нидерландецът Серджио Падт и хърватинът Симон Слуга имат повече от добри визитки. През този сезон формата на Падт спадна много, като това се дължи и на отказан трансфер в родината му.

Той имаше комични изяви при 1:7 от Нордселанд в Дания и дори не попадна в групата за домакинството на Пирин (4:0). Срещу орлетата под рамката бе Слуга. Той също направи редица гафове през кампанията, като ще се запомнят два при играта с крака при домакинското 1:1 срещу Локо Пловдив на "Хювефарма Арена“.

29-годишният австриец Ханкич прави силна кампания. До момента той е записал 7 шампионатни мача за Ботев. Причината броят на двубоите да не е голям е, че той лекува контузии.

Иначе се отличава със стабилен рефлекс и добри действия в пеналта. Очаква се, след като се уталожат катаклизмите при разградчани, от клуба да започнат преговори за привличането на Хидайет за пролетния полусезон.

Ханкич бе привлечен от Ботев в началото на 2022 година. В началото му трябваше време да се адаптира и пазеше ту за първия тим, ту за дублиращия във Втора лига. През миналата обаче бе под рамката в 27 мача в елита. В кариерата си освен в родината си е пазил и в чешкия Млада Болеслав и румънския Ботошани. Именно от последния тим пристигна в Ботев.

От Лудогорец следят и изявите на друг чуждестранен вратар, подвизаващ се у нас, съобщава още "Тема спорт". Това е 26-годишният колумбиец Федерико Бариос от Ботев Враца. През тази кампания той успя да се пребори с дългогодишния титуляр в тима Красимир Костов и вече има 9 срещи в първенството на сметката си.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).