Томаш: Отдавна съм наясно, че не сме най-добрият отбор! Искам ученикът да победи учителя си

Автор: Стойчо Генов
Коментари (7)
22:29 / 02.10.2023
7282
Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш прие сравнително спокойно загубата от ЦСКА-София с 0:2 на "Лаута". Поражението бе първо за черно-белите след 13 поредни успешни шампионатни срещи. Според специалиста успехът на "армейците" е бил напълно заслужен.

Ето какво каза наставникът на "смърфовете" след края на двубоя:

Отдавна съм наясно, че не сме най-добрият отбор. Но се опитваме да играем по различен начин. Днес имаше уникална атмосфера, благодарение на публиката. Благодаря им и искам да им кажа, че това са мачове, които само могат да ни помогнат да израстваме.

Наясно съм, че трябва огромна смелост да играеш по този начин срещу Лудогорец и ЦСКА - двата най-добри отбора в България в исторически план. Допуснахме доста индивидуални грешки, които са плод на младостта и неопитността.

Не показахме добра игра и заради терена - той не е това, което трябва да бъде за начина и стила, който опитваме да играем. Истината е, че за да си подобрим футбола, ние трябва да си оправим терените.

Днес заслужено загубихме. Но загубите могат да ни направят още по-смели. Да си видим грешките.

Не мога да се сърдя на младите ни защитници. Това са две момчета на по 21 години. Аз съм тук, за да ги подкрепям и да им кажа, че това е пътят към израстването.

Единственото нещо, в което ЦСКА ни превъзхождаше в този мач, беше агресията. Това ни беше проблемът и там се огънахме.

Разполагаме с най-добрия вратар в първенството. Това е човекът жокер, когато ние притежаваме топката.

Надявам се в следващия мач ученикът да победи учителя си.



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).