Ботев с официална позиция след наказанието от БФС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:08 / 26.09.2023
4144
Ръководството на ПФК Ботев Пловдив публикува позиция след наложените санкции от БФС. Във вчерашния ден "канарчетата" бяха наказани с глоба в размер на 17 300 лева, както и цялостно затваряне на стадион "Христо Ботев".

Публикуваме позицията на "жълто-черните" без редакторска намеса:

Уважаеми любители на футболната игра,

Във връзка с наложеното на клуба ни наказание, а именно мач без публика в предстоящата на 30.09.2023 година в Пловдив футболна среща с отбора на "Берое“ Стара Загора, заявяваме следното:

1. Инцидентът с треньора на гостуващия отбор на срещата между "Ботев“ и ЦСКА трябва да бъде адресиран към конкретен човек, но не и към цялата публика. Не сме съгласни с това хилядите привърженици на клуба да страдат заради единичен емоционален изблик на дадена личност. Разбира се, ръководството на ПФК Ботев Пловдив застава категорично срещу подобни прояви, които не кореспондират със спортсменството и европейското поведение на нашите привърженици, доказали го многократно от откриването на обновения стадион "Христо Ботев“ до днес. Както много добре знаете, в домакинските сектори липсват метални заграждения, мрежи и подобни пособия, характерни за морално остарелите спортни съоръжения в страната, а публиката е буквално до самия терен. До този момент тя показва изключително културно и адекватно поведение, като доказателство за това е и фактът, че органите на реда не стоят пред трибуните, тъй като това не се налага.

2. Убедени сме, че борбата срещу подобни прояви, случвали се в множество футболни срещи през годините, при далеч по-голяма опасност за здравето на футболисти, треньори и длъжностни лица, трябва да бъде водена в името на футбола, а не в ущърб на тези, заради които същият съществува.

3. Що се отнася до паричната глоба, наложена като следствие от запалените факли и фойерверки от нашите най-страстни привърженици, то, макар и да я считаме за пресилена, приемаме наложеното наказание.

Уважаеми дами и господа в БФС,

Футболът е за феновете и те не трябва да страдат от действията на определен човек.

Вярваме, че ще промените наложеното наказание така, че хилядите пловдивчани, подкрепящи цивилизовано "Ботев“, да не се чувстват виновни за нещо, което не са извършили.

В заключение бихме искали да призовем отговорните за развитието на футбола в България длъжностни лица да преразгледат взетото решение, като позволят на привържениците на "Ботев“ и "Берое“ да се насладят на поредния епизод от "Битката за Тракия“.

С уважение,

Ръководството на ПФК Ботев Пловдив


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).