Завладяваща атмосфера в баскетболния мемориал в памет на пловдивските треньори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:53 / 24.09.2023
3499
Изключително много емоция и приятно настроение имаше по време на традиционния баскетболен мемориал в памет на пловдивските треньори, който за пореден път бе организиран от баскетболен клуб "Марица-Кършияка“. Събитието се проведе на терените на "Младежки център“ - Пловдив.

Мемориалът води началото си от 2012 година, след като година преди това - на 19 октомври 2011 г. от този свят си отиде едно от големите имена в българския баскетбол Тодор Ненов.

Вчерашният почивен ден се превърна в празник за всички, уважили събитието. От най- малкия състезател до всеки родител и гост. Атмосферата беше завладяваща и привлече дори случайни минувачи, които с интерес проследиха надпреварата. Освен добрата организация и времето беше с всички.

Силното слънце беше изтощително, но гости и състезатели се разхлаждаха с напитки, предоставени от  Party Drinks, а за всички бяха осигурени сандвичи и сладки от Eat&Go. За първи път честването бе отбелязано под формата на стрийтбол.

В надпреварата взеха участие почти 100 деца и младежи на възраст от 12 до 19 години от Пловдив и други градове на страната.

При най-малките (12 г.)  първо място заеха "Дрийм тийм“, втори завърши отборът на "Балърс“, а трети останаха "Рингърс“.

При възраст 14 г. : Златните медали спечелиха "Професорите“, втори на крачка от тях останаха домакините от "Марица“, а трети  "Хебър – сини“.

16-годишните се подредиха така: Първо място за "Тримата мускетари“, втори Сейрин“, трети "Марица – зелени“.

При най-големите (19г.) първи станаха "Академик“, втори "Зверове“, трети "Терминатори – Марица“.

За настроение баскетболните отбори сами измислиха своите имена.

Медалите бяха връчени от г-н Урджанов, представител на фирма Белла България, която също беше осигурила вкусни награди. Медалистите получиха топки, тениски и напитки от спонсорите.

За всяка от възрастите имаше и индивидуални предизвикателства. Купа АЙГЕР за най-добри изпълнители на наказателни удари при 12 и 14-годишните спечелиха Васко Тодоров (12г) и Андрей Белев (14г).

Купа АЙГЕР имаше и за 16 и 19-годишните, където надпреварата беше за най- добър стрелец от тройката. Димитър Дянков беше най-точен при 16г., а Николай Димов при 19-годишните.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).