Зингаревич не иска да чуе повече за български треньор, преговаря с бивш играч на Интер и Рома

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
11:25 / 26.08.2023
10358
Ботев (Пловдив) сериозно е разширил параметъра при търсенето на нов старши-треньор. Десетки са имената, които са били предложени на собственика на "канарчетата" Антон Зингаревич за заместник на освободения Станислав Генчев.

Последното име, което се е появило на хоризонта, е на израелски специалист. Вече са установени контакти с него от страна на сънародника му Даниел Коен, който е шеф на школата и на хартия старши треньор на дубъла.

Водени са разговори и с бивш играч на Интер и Рома от 90-те години на миналия век. Става въпрос за 54-годишният Джанлука Феста. В момента той е без работа, а за последно е водил гръцкия елитен Ламия. Там е бил начело още на Аполон Смирнис и Лариса. В Италия работи силно в елитния Каляри и Комо. В Сардиния е бил част и от школата, където постига добри резултати. Бившият защитник прави име като играч и във Висшата лига, където носи екипите на Мидълзбро и Портсмут. Кариерата му започва в Каляри.

Развитие около двамата се очаква през следващата седмица. Утре временно начело на Ботев Пд ще е Рафаел Ферейра. Бразилецът почти сигурно ще води канарчетата и срещу Славия на стадион "Христо Ботев" на 1 септември. След това идва пауза в шампионата, когато ръководните фактори ще вземат решение за новия старши треньор.

Няма да се бърза с окончателното решение. Вариант за поста е и португалски специалист, а в пространството се завърта и името на доскорошния наставник на ЦСКА - Саша Илич. Със сигурност новият старши треньор на Ботев ще е чужденец, твърди "Тема Спорт". Антон Зингаревич е бил категоричен, че не желае да се доварява на българин след Станислав Генчев.


Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).