Шоу със 7 гола! Локо удари Хебър и изравни клубен рекорд от 6 поредни победи

Автор: Стойчо Генов
Коментари (36)
23:14 / 25.08.2023
9539
Отборът на Локомотив Пловдив продължи страхотната си серия и зарадва привържениците си с шеста поредна шампионатна победа. Черно-белите удариха Хебър с 4:3 като гости в изключително атрактивен и динамичен мач от 7-ия кръг на Първа лига, който се състоя на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик.

Джовани (3), Калоян Костов (25), Бабакар Дион (38) и Ефе Али (45+3) се разписаха за пловдивчани, които бяха подкрепяни от близо 2000 свои фенове в сектора за гости. Георги Николов (11, 18, 44) пък бе точен за домакините. 

Така възпитаниците на треньора Александър Томаш имат вече актив от 19 точки и отново окупираха първото място във временното класиране. Нещо повече - Локомотив изравни клубния си рекорд от 6 поредни успеха.

Досега това се бе случвало само 3 пъти в историята на черно-белите - през сезон 2002/2003 при Димитър Димитров - Херо, през шампионския сезон 2003/2004 при Едуард Ераносян и през 2016 година при Илиан Илиев.

Двубоят започна чудесно за локомотивци, които откриха резултата още в 3-ата минута. Димитър Илиев изведе Ангел Лясков на левия фланг и той веднага центрира в наказателното поле. Там Георги Минчев овладя и подаде към Джовани, който с шут по земя прати топката в мрежата - 0:1.

В 11-ата минута Хебър изравни след груба грешка на Динко Хоркаш. Георги Николов получи подаване в дълбочина, а вратарят на "смърфовете" излезе да го пресреща. Нападателят отклони топката с глава и вкара за 1:1.

Осем минути по-късно Хебър стигна до пълен обрат в резултата. Роберт Мазан проби отляво и центрира в наказателното поле, където Георги Николов засече с коляно за 2:1.

В 25-ата минута след центриране от корнер топката рикошира и се удари в главата на Димитър Илиев. Тя бе посрещната от Калоян Костов, който с мощен шут я насочи под напречната греда за 2:2.

Това бе първо попадение с черно-белия екип на младия защитник, който за съжаление малко по-късно се контузи и бе заменен от друг младок - Ефе Али.

В 38-ата минута Локомотив отново поведе в резултата. След бърза атака Евандро излъга вратаря и даде прострелен пас успоредно на голлинията. Двама играчи в зелен екип се разминаха с топката и Бабакар Дион я засече на далечна греда за 2:3.

Минута преди почивката Георги Николов оформи своя хеттрик. След центриране от корнер топката срещна гредата, а Хорхе Сегура не успя да я изчисти и се получи подаване към Николов. Той почти от упор я вкара с левия крак в мрежата за 3:3.

В добавеното време пловдивчани за трети път в двубоя поведоха в резултата. Джовани центрира от фаул в пеналта, където Ефе Али засече с глава за 3:4.

Локо игра в състав:

Динко ХоркашАнгел Лясков, Хорхе Сегура, Калоян Костов (34- Ефе Али), Кристиян Пешов, Христо Иванов (77- Георги Каракашев), Евандро (84- Кристиан Мендоса), Джовани, Бабакар Дион (84- Алфа Конте), Димитър ИлиевГеорги Минчев (83- Петър Андреев).



Виж коментарите (36)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).