"Тема Спорт": Столът на Генчев се клати, Любо Пенев може да го "уволни"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
09:38 / 09.08.2023
11402
Дните на Станислав Генчев начело на Ботев Пловдив изглеждат преброени, пише "Тема Спорт". Младият старши треньор пое "канарчетата" това лято, но засега резултатите не са на негова страна – 2 равенства и 2 загуби, и двете на "Колежа“.

Отскоро клубът назначи за спортен директор поляка Артур Платек, който през кариерата си е минал и в Борусия Дортмунд, където е бил в школата.

Слабото начало на кампанията изглежда е разклатило сериозно стола на Генчев. В събота от 19:00 часа "жълто-черните" гостуват на Хебър. Именно воденият от Любослав Пенев тим може да реши съдбата на треньора на Ботев. Нова издънка почти сигурно ще означава, че бившият наставник на Локо София и Лудогорец ще се лиши от поста си.

Приближени до делата в клуба споделят, че полякът Платек вече работи по намирането на опции за нов старши треньор при положение, че се стигне до раздяла. След последната загуба от Арда у дома феновете на Ботев категорично обявиха, че застават зад Станислав Генчев.

Интересното е, че преди година, след 4 изиграни шампионатни двубоя, жълто-черните имаха 4 загуби. Картината не се е променила особено за този период, въпреки двете точки в актива сега.

Генчев не е докрай доволен от лятната селекция. Вероятността да продължи начело на "канарчетата" при грешна стъпка и в Пазарджик не е много голяма.


Виж коментарите (21)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).