Мартин Секулич: Мечтата ми е да стана шампион с Ботев (Пд)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
09:17 / 02.08.2023
3345
Мартин Секулич e на 24 години и е роден в Загреб, Хърватия. Нападателят започва своя втори сезон в "Ботев“ Пловдив, пределно амбициран за едно успешно първенство за отбора и за себе си. Ето какво сподели той за читателите на бюлетин "Канарче“:

Мартин, пристигнахте в "Ботев“ преди една година и стартирахте великолепно. Какво се случи след това и как видяхте изминалия сезон за отбора?

Да, това беше добро начало, но след това дойде нов треньор и аз не получих достатъчно игрово време през сезона. Не беше лесно за мен, но научих ценни неща и как да се справям с подобни ситуации. Мисля, че това беше една трудна година за голям отбор като "Ботев“, която трябва да бъде оставена в миналото и забравена.

От началото на шампионата феновете са щастливи да Ви видят силно мотивиран и в много добра форма. Какво можем да очакваме лично от Вас и от отбора през този сезон?

От мен и от моите съотборници можете да очаквате, че ще даваме максимума от себе си и ще се борим за това клубът да постига много по-добри резултати от предния сезон.

Как се чувствате по-добре на терена – когато играете сам на върха на атаката или когато до Вас има и друг нападател?

Това зависи от типа играчи, с които играем, но ако печелим мачовете и играем добре, вида на формацията не ме вълнува особено. И все пак смятам, че формацията, с която играем в момента, е най-подходящата за възможностите ми. Как започнахте да се занимавате с футбол? Бихте ли разказали за семейството и за детството си? Започнах да играя футбол на 6-годишна възраст. Роден съм в Загреб и имам прекрасно детство – всичко, за което бих могъл да мечтая. Аз и моите 2 чудесни сестри сме благословени да бъдем отгледани от най-добрите майка и баща, без които аз нямаше да постигна успехи.

Как прекарвате свободното си време?

Обичам да съм с приятелите си и да се забавляваме заедно. През последните години хърватският национален отбор по футбол има постоянни успехи, за разлика от българският.

Защо, според Вас, разликата е толкова голяма?

Ами, трудно е да се отговори на този въпрос. Всички го задават, а дори за самите нас е невероятно, че нашата малка държава с едва 4 милиона души постига такива резултати. Моето виждане е, че в Хърватия е пълно с талантливи играчи – и в младежките формации и в по-долните дивизии, но един от големите проблеми за тях е, че има сравнително малко клубове, където могат да играят. В резултат много от тези талантливи момчета не успяват да развият футболна кариера.

Кои са футболните ви идоли?

Всъщност никога не съм имал идоли, но ако трябва да посоча играч, който харесвам като начин на игра, бих избрал Луис Суарес.

А каква е голямата Ви футболна мечта?

Израствайки в Загреб, винаги съм бил футболен фен, ходещ редовно на мачове, и мечтата на живота ми беше да играя за "Динамо“ Загреб. Сега обаче мечтата ми вече е да стана шампион с "Ботев“ Пловдив.


Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).