Известен пловдивски футболист премина в отбор от седма германска лига

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:24 / 25.07.2023
4154
Известен пловдивски футболист, играл за Ботев, Локомотив и Марица, ще продължи кариерата си в Германия. Става въпрос за крилото Илиян Йорданов, който днес бе представен като ново попълнение на аматьорския СФ Тюле от град Фрийзойте.

34-годишният Йорданов, който може да играе и като ляв защитник, е един от двата "топ трансфера" според местните медии, които подсилват тима, базиран в региона на Олденбург в Северна Германия.

СФ Тюле се състезава в Бецирк-лигата Везер-Емз, което е седмото ниво на футбола в Германия. През миналия сезон новият отбор на Илиян Йорданов е завършил на 4-о място в тази дивизия, а сега е амбициран да се изкачи едно ниво нагоре. Макар и не особено популярен, играещ в седма дивизия, СФ Тюле е много добре организиран клуб. Разполага с дублиращ отбор, както и с женски такъв и немалка детско-юношеска школа.

"Доста хора от миналогодишния състав са напуснали отбора, но са привлечени и сериозна група обещаващи играчи", пише местното издание NWZ Online, цитирано от БТА. Един от въпросните качествени играчи, които идват, е роденият в Пловдив бързак.

Илиян Йорданов е юноша на Ботев (Пловдив) и има сериозен опит в елита на българския футбол с екипите на родния си клуб, Локомотив (Пловдив), Левски (София), Верея (Стара Загора) и Царско село. Пътуването му за Германия е трети опит зад граница след тези в сръбското и в турското първенство. През последните два сезона той носеше екипа на Марица (Пловдив), за който записа 42 мача.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).