България играе интересна контрола на 7 септември в Пловдив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
13:33 / 03.07.2023
8793
Националният отбор на България по футбол почти сигурно ще играе контрола с интересен съперник. Това е тимът на Австралия, който за първи път в историята си ще стъпи на наша територия.  Приятелският мач е планиран за 7 септември.

Тогава има кръг от европейските квалификации, но нашите почиват. Поради тази причина е предвиден спарингът с австралийците. Три дни по-късно – на 10 септември, България гостува на Черна гора в мач от нашата група.

Срещата с Австралия ще се състои на новия стадион "Христо Ботев“ в Пловдив. Очаква се тази седмица двете футболни федерации да подпишат договор за провеждането на предстоящата контрола, твърди Блиц. Досега България е играла срещу представителния състав на Австралия само веднъж.

Това се случва на 15 февруари 2000 година, когато сме на турне в Чили. Приятелският мач завършва 1:1. Любопитен е фактът, че голмайстор за националите е настоящият технически директор на БФС Георги Иванов - Гонзо. Той изравнява минути преди края, след като съперникът повежда още при първата си атака ва срещата.

През 1973 година националният ни отбор е на турне в Австралия, когато в рамките на няколко дни изиграва три мача, но срещу "Б“ тима на "кенгурата“.  Въпросните три двубоя са пак през месец февруари.


Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).