Венци Стефанов: Видях се със Зингаревич и му зададох въпрос, а след това го контрирах

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
10:29 / 17.05.2023
11141
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е радетел за налагането на млади български играчи. Клубният бос призна, че се е срещнал със собственика на Ботев (Пд) Антон Зингаревич и двамата са провели интересен разговор. Стефанов не пропусна да коментира темата с многото чужденци при "жълто-черните".

"Знаете, че аз винаги съм за това да даваме път на нашите футболисти. Докато в Ботев Пловдив беше пълно с иностранци. От какви ли не народности. Малките при нас показват качества и доказват, че може да им се има доверие. Превъзхождат чужденците в другите клубове. Позволете ми да направя една вметка. Знаете ли кой е най-големият парадокс? През уикенда на един мач от четвърта дивизия - Левски Чепинци срещу Сокол Негован, Екундайо Джайеоба е треньор на домакините и в тима му трима, четирима чужденци. Представяте ли си докъде сме се докарали?! Това е... нямам думи. И искаме да развиваме българския футбол", заяви пред "Тема спорт" Венци Стефанов.

"Ние ще предложим на БФС да се коригира наредбата, да се заложи по петима българи да играят цял мач в елита например. Онзи ден на мача с Ботев Пловдив се видях със собственика им Антон Зингаревич и го питам защо има толкова много чужденци при вас? А той ми отговори: Няма достатъчно добри други.

Аз обаче му контрирах, че съм сигурен, че Славия без чужденци ще бъде по-добър от неговия отбор, който е пълен с иностранци. А и като погледнете класирането, си личи - 20 точки преднина за Славия пред Ботев Пловдив. Разликата се вижда", каза още ексцентричният бос на Славия.


Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).