Мениджърът на Даксон пробва да финтира Локомотив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
16:57 / 27.05.2010
5718
Даксон Да Силва може да се раздели с Локомотив Пловдив. В канцералиите на клуба е пристигнало искане футболиста да прекрати договора си, като изплати оставащите до края на договора си 12 заплати, научи Plovdiv24.bg. Той има желание да развали договора си и от 1 юли да остане свободен агент. Любопитно е, че документите на бразилския халф са подготвени от адвокат Виторио Риго, който защитава и футболиста на Интер Марко Балотели.

"Искането е изпратено от мениджъра на футболиста Педриньо, той е наел и адвоката. Моето мнение е, че Даксон не е напълно наясно юридически с това какво се случва и какви ще са последствията за него, ако на 1 юли прекрати отношенията си с Локомотив. Те се основават на това, че ако платят заплатите до края на договора, може да стане свободен агент. Всъщност обаче има поне 10 други критерия, които също трябва да са изпълнени. В момента Даксон няма никакво основание да напусне клуба", обяси адвокат Георги Градев, който защитава Локомотив Пловдив.

"Смятам, че Даксон просто не е бил посъветван добре. Ако той напусне Локомотив и започне с друг клуб, за него и за новия клуб ще има много различни санкции - първо ще трябва да се платят между 90 и 180 000 евро тренировъчни компенсации в зависимост от категорията първенство, в което играе отбора, ще има спортни санкции за Даксон, най-вероятно няма да получи спортни права. Със сигурност няма да може да играе, докато ФИФА не разгледа по същество случая, а с темповете, които ФИФА действа в момента, според мен това няма да стане поне в близките 6 месеца. Мениджърът на футболиста също може да отнесе санкции - при подобен случай, при който Мексес премина от Оксер в Рома без съгласието на френския клуб имаше глоби и забрана да играе за играча, а мениджъра получи 6-месечна санкция", каза още правозащитника на Локомотив.

"Дали сме срок на мениджъра да оттегли заявлението за прекратяване на договора. За момента реално всичко между двете страни е точно. Даксон е във ваканция до 20 юни, купили сме му билет и го чакаме за първа тренировка на 21 юни. Надяваме се всичко да се размине, тъй като Даксон е важен футболист за Локомотив, клубът държи изключително много на него и има желание той да си изпълни договора до край", завърши Георги Градев.


Виж коментарите (27)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).