Ремонтът на басейна на стадион Ботев - по-скъп от очакваното

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:30 / 11.05.2010
4303
Доста по-скъп от очакваното ще се окаже ремонтът на плувния басейн в залата до стадион "Христо Ботев". Комисия от общината огледа вчера спортния комплекс и прецени, че предвидените в бюджета 240 000 лв. за басейна, който е в плачевно състояние, няма да са достатъчни за цялостния ремонт, научи Plovdiv24.bg. Още тази година ще се обяви обществена поръчка и евентуално ще стартират дейонсти по басейна, но за пълното завършване ще се предвидят пари и от бюджета за 2011 година.

Състоянието на залата за гимнастика също е тежко. Министерството на отбраната е проявило пълна безстопанственост, като въпреки, че е извършен ремонт покривът тече, дограмата не осигурява нужната изолация, част от ламперията е паднала - като цяло залата се руши, поради липса на поддръжка.

Доста съмнителен е извършеният ремонт на покрива на залата за 200 000 лева. Преди две години МО по време на предишното правителство е възложило и платило сумата на Ботевградска фирма, но по приблизителни преценки дейностите по залата са за не повече от 50 000 лева, а останалите около 150 000 са потънали в нечий джоб. Освен това според сключения от Министерството на отбраната договор, покривът трябва да е в гаранция до ноември 2010-а и тъй като в момента при дъжд протича, фирмата трябва да дойде и да го поправи. Те обаче са неоткриваеми, въпреки съвместните усилия на служителите на Община Пловдив и Министерство на отбраната. До фирмата е изпратена официална покана с обратна разписка, но от там все още няма никаква реакция. За тази година в общинския бюджет са предвидени 130 000 лева за ремонт на залата за художествена гимнастика.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).