Под "ремонтирания" покрив на залата до ст. "Ботев" събират в легени дъжда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:04 / 26.04.2010
3579
Всички 28 подобекта на спортния комплекс на стадион "Ботев" ще бъдат приети от специалната общинска комисия до утре, съобщи заместник-кметът Георги Титюков пред Plovdiv24.bg.

Според него състоянието на повечето от тях е окаяно. От Министерството на отбраната заявили, че преди няколко години с 200 хил. лв. ремонтирали покрива на залата за художествена гимнастика, но на Титюков му било трудно да повярва, като гледал как в 20-30 легена и кофи, разпръснати по целия под, се събира дъждовна вода при валежите. Със 130 хил. лв., предвидени в общинския бюджет, спешно ще бъдат сменени покривът, подът и дограмата. 

240 хил. лв. са за реконструкцията на плувния басейн. Идеята е след това той да бъде отворен за пловдивчани. Това щяло да поразреди графика на басейн "Младост", който сега работел по 15 часа дневно.

Общината вече е поела грижите за стадиона. Купила е кабел за възстановяването чрез друг трафопост на електрозахранването, което вече близо месец и половина е спряно заради натрупан дълг от военното министерство в размер на около 6 хил. лв. Партидите за ток и вода вече минават на името на общината. "Не можем да позволим да спре поливната система, защото тревата на стадиона ще изгори", коментира Титюков. 


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).