Кметът инспектира стадион "Ботев" преди да го получи от Борисов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
12:52 / 16.04.2010
5461
Кметът Славчо Атанасов инспектира стадион "Ботев" за последно преди утре в 12 часа официално да получи ключовете от премиера Бойко Борисов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Щастлив съм, че след 9-годишно чакане да си влезем във владение на стадиона, най-сетне се намери правителство, което да изпълни закона", подчерта Атанасов, припомняйки, че макар и с решение на Министерския съвет съоръжението да е прехвърлено като собственост на общината, преговорите с няколко министри на отбраната да го изпълнят нямаха резултат.

Градоначалникът не е получавал официална покана, но такава не му и трябва, защото стадион "Ботев" е като негов дом, както и на всички пловдивчани. "А и като кмет, аз съм стопанинът тук", допълни той.

130 хиляди лева вече са заделени за реконструция на залата за  художествена гимнастика, където ще подменят пода, покрива и дограмата. 240 хиляди са предвидени за басейна, който не работи поне от няколко петилетки. "В момента и двете му странични стени са срутени. Дано парите стигнат, за да го пуснем в експлоатация", обясни заместник-кметът Георги Титюков.

"Общината няма толкова пари, че да направи един супермодерен стадион. Като дойдат новите собственици на футболния отбор, стадионът най-вероятно ще бъде предоставен на концесия", допълни Славчо Атанасов.


Виж коментарите (23)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).