Нов сектор за гости на "Лаута", вижте докъде стигна строежът

Автор: Стойчо Генов
Коментари (53)
11:56 / 02.02.2023
10381
Нов сектор за гостуващи привърженици вече е обособен на стадион "Локомотив", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той ще заема южната част на централната трибуна. Мястото вече е отделено с ограда и ще побира максимум 200 фенове на противниковия отбор.

Новият сектор ще съществува в този вид, докато бъде въведена в експлоатация Южната трибуна на стадиона. В момента там изцяло са изградени 9 от всичките 12 бетонни стълба, които ще "държат" козирката.

Вече са оформени стъпалата на третия вход, а до няколко дни ще се излива бетон за изграждането на страничния парапет (откъм западната страна на трибуната). В същото време се работи и по ВиК и елинсталацията на помещенията в подтрибунното пространство. На Южната трибуна ще бъде изградена и специална вишка за телевизионните камери.

На мястото на заличената вече Трибуна Спортклуб е издигнат кран, а камиони изнасят последнитена количества от насипа, останал след бутането на старата трибуна.

В скоро време се очаква да започне работа по изкопаването на огромната дупка, където ще бъдат положени основите на новата Спортклуб. Както вече Plovdiv24.bg многократно информира, тя ще е с около 50 метра по-дълга от Бесика и Южната трибуна.

Гледайте в прикаченото видео репортаж от строителните дейности на "Лаута" на 2 февруари 2023 година!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (53)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).