ВК Марица: Нямаме право на грешка! Целта е да спечелим титлата!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:19 / 26.01.2023
1156
Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) дадоха пресконференция преди началото на втория полусезон и спечелването на осмата Купа на България. На брифинга в зала "Лаута" присъстваха треньорът Борислав Крачанов, капитанката Ивелина Монова и волейболистката Мария Кривошийска. Ето какво заявиха те:

Борислав Крачанов, старши-треньор на Марица:

"Купата, която спечелихме тази година, я определям като по-сладка. Защото през миналата година бяхме с по-опитни състезателки. През този сезон сме с по-млади момичета и това е причината да я определя като по-сладка. Моите възпитанички през целия полусезон работиха здраво за този момент и когато дойде финалът, показаха как се играе един такъв мач.

Те бяха събрани, изпълниха всички указания и заслужено вдигнахме трофея. Не искам да мислим, че преследваме рекорд и да го предаваме на момичетата. Предстои ни още повече работа, защото вторият полусезон е доста по-дълъг има и плейофи, където нямаме право на грешка. Важно е да влезем уверени в плейофите и целта е да спечелим и първенството.

Това, че играем в нова зала не е проблем. Ние тренираме в една зала и играем мачовете си в друга. За нас е хубаво, защото ще можем да се адаптираме по-бързо в новата зала и да го използваме като една тренировка, защото след седмица ни предстои тежко гостуване в София на ЦСКА. Важна е крайната цел – да излезем и да победим. Няма значение къде в коя зала ще играем.

Взехме решение с ръководството Бояна Андреева да се присъедини към нас и да помогне в тренировъчния процес и мачовете. С нейния опит тя ще бъде доста полезна за всички млади състезателки. Опитът, който ще получават от Ива и Бояна, ще е голям плюс за тях. Надявам се всеки мач феновете да идват и да ни подкрепят, а ние ще се отблагодарим с по-добра игра. За нас е много важно работата, която вършим да я показваме пред повече хора. Ние искаме да ги зарадваме така както стана в неделя, когато вдигнахме Купата.“

Ивелина Монова, капитан на Марица

Страхотни бяха емоциите от спечелването на Купата. Свършихме работата по прекрасен начин, изпълнихме задачите си и сме доволни от свършената работа до този момент. Предстои ни още работа. Последните три мача играем в три различни зали и не виждам проблем в това. Приветствам Бояна, тя е много добър човек и професионалист. Нашата цел е да покажем на по-младите как трябва да се прави“

Мария Кривошийска, волейболистка на Марица

Емоциите бяха страхотни за мен трофея беше първи. Предстои ни да затвърдим спечелването на Купата и с триумф в първенството, за което ще работим. В Марица се чувствам като у дома си. Още по-уютно ми е откакто се присъединих към отбора.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).