Канят ВК Марица и футболния Ботев на фестивал в Австрия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:20 / 07.04.2010
1759
Волейболен клуб Марица бе поканен да участва в Световния спортен фестивал от 8 до 11 юли във Виена и Долна Австрия. Приглашението до пловдивския волейболен клуб е персонално и бе изпратено от организаторите на световния спортен форум преди няколко дни.

Освен ВК Марица, във фестивала са поканени още три пловдивски клуба - тенис клуб Албена и ПФК Ботев с 2 футболни отбора. Освен тях, от България засега заявка са подали ОСК Марек-Дупница с два футболни отбора, един баскетболен отбор и няколко млади борци, както и девическия волейболен тим на Локомотив - София.

Шефовете на Марица все още не са решили какъв отбор ще изпратят във Виена - тимът на момичета до 15-годишна възраст или на девойките младша възраст. Решението им ще бъде взето до месец. Световният спортен фестивал ще мине под патронажа на ЮНЕСКО и в него ще се състезават над 6000 млади спортисти от Европа и Америка на възраст от 12 до 19-годишна възраст в 9 различни спорта: футбол, баскетбол, волейбол, тенис, плуване, боулинг, американски футбол, тенис на маса и борба. Спортният форум в Австрия се провежда за трета поредна година.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 8
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).