Фрапантно завишаване на цени и надписване на сметки за "Колежа", на "Лаута" същите неща са в пъти по-евтини

Автор: Стойчо Генов
Коментари (40)
15:03 / 22.01.2023
19575
Фрапантно завишаване на цени на строителни материали, както и смущаващо надписване на количествено-стойностни сметки при строителството на стадион "Христо Ботев" констатираха днес привърженици на Ботев (Пд), предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това бе обявено на официална пресконференция, която се проведе днес в хотел "Империал" в Пловдив". Събитието бе организирано от Сдружение "ПФК Ботев", Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и обединени фракции "Бултрас".

Пред медиите застанаха Борис Гиздаков - председател на Сдружение "ПФК Ботев", Михаил Манолов - председател на Клуб на привържениците на Ботев Пловдив, както и Живко Стамболиев - председател на обединени фракции "Бултрас".

Най-шокиращият факт от изнесените данни бе този, че цените на материалите за стадион "Локомотив“ са в пъти по-ниски от цените на същите материали за стадион "Христо Ботев“ (справката феновете направиха спрямо официалните документи в община Пловдив).

В началото на брифинга беше пуснато на видео няколко изказвания на кмета на Пловдив Здравко Димитров от различни официални пресконференции. Те са от февруари 2022 година и в тях градоначалникът твърди, че 12 млн. лева ще бъдат достатъчни за цялостното завършване на стадиона. Освен това привържениците разкриха, че кметът е излъгал за датата на инспекцията, която е направил на "Колежа". "Той каза, че това е станало през седмицата, а тя беше по наша инициатива и се състоя миналата неделя", заяви Живко Стамболиев.

Борис Гиздаков пък допълни, че дори стадион “Христо Ботев" да бъде завършен изцяло и да бъдат сложени седалки на всички трибуни, ще бъде издаден Акт 16 само на централната (Сектор А) и Трибуна Изток (Сектор В).

Ето част от акцентите, които бяха съобщени на пресконференцията:

Наслушахме се на купища лъжи. Общината упорито крие от нас КСС-ата за построяването на стадиона. Според нас 37 млн. лв. са напълно достатъчни за цялостното покриване с козирка.

В началото на 2022 година строителят гръмко обявяваше как 25 млн. ще са достатъчни за мачове от Първа лига, но няма да достнигнат за козирка.

Категорично настояваме и ще се борим да се изпълни решението на Общински съвет отпуснатите 12 млн. лева да бъдат използвани само за козирката на стадиона.

Втората ни основна цел е качественото изпълнение на строителните дейности. Вижда се, че липса какъвто и да е контрол. Едва ли има нормален човек, който да приеме извършените строително-монтажни работи в сегашния им вид.

Всяка една извършена дейност се актува от строитела. Днес, на еди коя си дата е изпълнено това и това. При това актуване обаче констатирахме доста смущаващи факти.

А за качеството на строителството може да се убедите сами от кадрите, които сме ви предоставили. Мазилката вече започва да се разпада. Виждат се вече петна от влага.

Третата ни цел: Повече прозрачност от страна на община Пловдив относно документацията. Правят ни на глупаци.

Поискахме подробните КСС, въз основа на които се съставя акт и се извършва плащане. Два пъти получихме един и същи отговор: Имате пълен достъп да ги прегледате на място. Ако не ви харесва – отивайте в Административен съд.

Искаме да разберем защо, след като Общинският съвет гласува целево 12 млн. за целия покрив, цените на стоманата впоследствие намаляха, а след това изненадващо се оказа, че сега парите не стигат.

Четвъртата и последна цел е Община Пловдив да осигури средства за цялостното довършване на "Колежа“. Настояваме от Общината в най-скоро време да информират цялата общественост как възнамерява да осигури тези средства.

Гледайте в прикаченото видео още подробности от брифинга на "жълто-черните" привърженици!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (40)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).