Община Пловдив готова да даде на Асеновград 4000 от старите седалки за "Колежа"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
16:15 / 19.01.2023
7180
Кметът на Асеновград Христо Грудев води разговори с ръководството на община Пловдив по повод продължаване дейностите по подобряване състоянието на стадион "Шипка“. Идеята е да се осигурят подходящи условия не само за тренировка на спортистите, но и за провеждане на футболни срещи с гостуващи отбори. От община Пловдив са посочили, че могат да предоставят на Асеновград до 4000 броя седалки с облегалка.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че въпросните седалки бяха закупени за 1 млн. лева от Община Пловдив преди десетина години и трябваше да бъдат монтирани на новия стадион "Христо Ботев". Впоследствие обаче бе обявено, че те вече не отговарят на съвременните изисквания на УЕФА за стадион от четвърта категория и затова общината отпусна още 3,2 млн. лева за нови седалки.

Днес Грудев посети градския стадион "Шипка“, за да се увери лично какво е състоянието на обекта и как се стопанисва. Плановете на ръководството на Асеновград са да продължи обновяването на спортното съоръжение, за да се превърне в привлекателно място за спорт – за малки и големи.

Припомняме, че в рамките на две години се изградиха изцяло нови трибуни, подмени се частично оградата и се монтираха стотици нови седалки. Извърши се освежаване на съблекалнята. Възстановена бе и така наречената от асеновградчани трибуна "Трите пейки“.

"Ежегодно се отпускат пари от община Асеновград за поддържане на терена и съоръженията в стадион "Шипка“. Обектът е бил построен с доброволен труд на асеновградчани – от младежи-бригадири – в периода 03.07.1948 г./30.09.1949 г. Стадионът е мястото, на което треньори обучават децата на Асеновград. Учат ги на дисциплина и спортсменство. Затова ние, като община, трябва да им осигурим нормални условия, за да може спортът да стане привлекателна дейности за подрастващото поколение“, посочи кметът Грудев.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).