Ботев (Пд) го продаде преди 2 години, а сега е в Топ 4 на най-скъпите български футболисти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
11:40 / 02.01.2023
21326
Нападателят на Интер (Милано) Никола Илиев в момента е в Топ 4 на най-скъпите български футболисти. Роденият през 2004 година в Русе талант игра в ДЮШ на Ботев (Пд), откъдето бе продаден на нерадзурите през октомври 2020 година.

Любопитство буди бързият темп, който към този момент се забелязва в цената на българския национал.

В момента Никола Илиев е част от Примаверата на Интер, като дори направи и неофициален дебют за "нерадзурите" в контрола срещу малтийския Гзира Юнайтед. Все още за него няма актуална стойност, но според италиански сайтове, цената му е не по-малко от 2,4 млн. евро.

Лидерът на националния ни отбор - Кирил Десподов, посреща новата 2023 година като най-скъпият български футболист. Звездата е оценен от авторитетното издание Transfermarkt на 3.7 млн. евро, което за жалост не никак респектиращо на фона на сумите, които напоследък се дават за играчи от други балкански държави.

Призовата тройка за най-оборотни родни играчи се допълва от Антон Недялков и Илия Груев. И двамата са оценени на 3 млн. евро, като сумата на втория със сигурност ще се покачи през следващите няколко месеца, тъй като халфът има съществена роля в елитния германски Вердер (Бремен).

Левски и ЦСКА също имат конвертируеми български футболисти в своите редици. От "сините" най-скъп е Филип Кръстев 1,5 млн. евро, докато от "армейците" това е капитанът им Иван Турицов.


Виж коментарите (22)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).