Трикратен бронзов медалист с Локо и Ботев награди деца на турнир в Рудозем

Автор: Симона Димитрова
Коментари (0)
10:27 / 19.12.2022
2274
Над 200 деца от цялата страна взеха участие в 3-дневния детски футболен турнир, който приключи в Рудозем, предаде репортер от Plovdiv24.bg. Състезанието се проведе в местната спортна зала, като в него участваха малчугани от две възрастови групи - родени 2013-2014г. и 2015-2016 година. Организаторите бяха Българският футболен съюз и Община Рудозем.

Абсолютно всички отбори бяха наградени от бившия футболист на пловдивските Локомотив и Ботев Румен Димитров - трикратен бронзов медалист на България (1992 г. с черно-белите и 1994 и 1995 с "канарчетата").

Между участниците имаше и пловдивски тим - "ФК Юнайтед", съставен от украински деца, водени от треньора Артур Демидов. Малките таланти, заедно със своите родители и треньор, пристигат в България в самото начало на войната в Украйна. Те се настаняват в Пловдив и започват групово да тренират в детската школа на ФК Юнайтед.

Зам.-кметът на Рудозем Недко Кулевски изказа своята радост и благодарност към всички участвали чрез Plovdiv24.bg.

"Турнирът се организира всяка година около Коледа, с изключение на двете години когато беше пандемията. Сега го провеждаме за седми път. Изключително съм доволен от това, което видях, а тук е мястото да благодаря на всички участвали, от децата до треньори и родители. 

Изключително важно, а и много трудно е в днешно време да вкараме децата в спора и спортните зали и се радвам, че турнирът мина успешно. Поканихме всички отбори отново да ни гостуват следващата година, а ние ще бъдем насреща с каквото е нужно. Искам да пожелая от името на община Рудозем весели празници на всички", заяви пред нашата медия Недко Кулевски.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).