Ботев възкръсва с нов отбор за 2 юни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (83)
08:31 / 14.03.2010
14982
До 2 юни - Деня на Христо Ботев, футболният Ботев трябва да има нов отбор и нов треньор. На тази дата са замислени поредните грандиозни тържества на клуба, който през следващия сезон ще играе в "Б" група, но ако успее да покрие финансовите изисквания.

Това са част от десетките задачи пред 16-членната работна група, ангажирала се с възраждането на автентичния Ботев. А някои от амбициите съвпадат с пожеланията, които им отправи Бойко Борисов в поздравителния си адрес по повод 98-ия рожден ден на "жълто-черния" пловдивски футболен клуб.

"Не се съмнявам, че за своя 100-годишен юбилей Ботев ще се върне там, където му е мястото - отново в борбата за шампионски купи и титли! - написа премиерът. - Обществото ни има нужда от хора, които с любов и себеотрицание се отдават на една кауза и в същото време не остават равнодушни към проблемите и нередностите в българския футбол."

Любимецът на феновете Енрико Пичони е един от вариантите за треньор на новия отбор. Пичони уважи тържествата на ултрасите миналата вечер на стадиона и откриването на основно обновения паметник на клубния патрон Христо Ботев. Италианецът декларира готовност да работи в Ботев с всеки президент, стига той да не се казва Димитър Христолов.

През април се очаква развитие по делото в Окръжния съд в Пловдив, заведено по искане на НАП за обявяване във фалит на ПФК "Ботев 1912 Пловдив" АД с мажоритарен собственик Димитър Христолов, както и влизането на синдик в акционерното дружество и стартирането на оздравителна програма.

Източник: в. "Труд"



Виж коментарите (83)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).