Не искат да подаряват, а да продават зала "Строител" на общината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
17:26 / 11.03.2010
6168
Дали като загрижени за спорта хора не биха подарили зала "Строител"  на общината попитал заместник-кметът Георги Титюков собствениците на "Метални конструкции" АД. С тях и адвоката им той се срещна следобед, за да научи какви са идеите им за бъдещето на залата, след като Върховният касационен съд окончателно потвърди като неин собственик частната фирма.

"Бяхме подготвени за подобен песимистичен вариант. Неслучайно в бюджета заложихме милион и четвърт за разширението и реконструкцията на зала "Дунав", която е на 500-600 м по права линия от "Строител". Общината много коректно е изпълнила решението на съда, изплатила е дори обезщетение от близо 1,4 млн. лв.", коментира Титюков за Plovdiv24.bg

От "Метални конструкции" не били склонни да подаряват, но можело да продадат залата на общината - само че засега не били наясно с цената. Навремето имали намерение и дори идеен проект да правят многофункционална зала с около 2500 места, но кризата ги отказала. Този втори вариант също можели да предложат на общината: от нея - 13-те декара терен, от тях - залата, оставало само да се намери и инвеститор.  

В момента залата с 485 седящи места била в доста окаяно състояние. Тя е изоставена от общината, след като преди няколко години фирмата поиска месечен наем от 19 хил. лв. 

Титюков ще чака да му предложат конкретна цена, но предупредил, че сделка ще е невъзможна, ако се окаже, че сумата заедно с парите, които ще отидат за реконструкция, излезе колкото две нови зали. А и в тазгодишния бюджет средства за откупуването на "Строител" не са предвидени.
Очертава се поредица от срещи.


Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).