Пестелив Локомотив подходи несериозно към мача в Дупница

Автор: Стойчо Генов
Коментари (8)
14:23 / 27.11.2022
5354
Отборът на Локомотив Пловдив демонстрира пестелива игра и се класира доста трудно за осминафиналите на турнира за Купата на България. Това стана факт, след като черно-белите победиха третодивизионния Марек (Дупница) с 1:0 като гости.

Двубоят се игра на стадион "Бончук", а попадението за пловдивчани бе дело на Петър Витанов (45+2).

Така в следващия етап възпитаниците на треньора Александър Томаш ще гостуват на Черно море, който днес победи Литекс с 2:0 в Ловеч. Двубоят по програма е на 3 декември (събота) от 15.00 часа във Варна.

Локомотивци подходиха несериозно към срещата в Дупница и цяло първо полувреме нямаха положение пред противниковата врата. Те създадоха такова дълбоко в добавеното време, когато при първия си точен удар успяха да открият резултата.

Джовани опита удар, но се получи балонно подаване към Бабакар Дион. Той върна с глава към Петър Витанов и халфът с премерен удар насочи топката в горния ляв ъгъл на вратата за 0:1.

Преди това домакините от Марек имаха шанс в 11-ата минута. При центриране към далечна греда Иван Калайджийски изскочи зад гърба на Матеус и засече с глава, но Динко Хоркаш улови топката.

През второто полувреме локомотивци леко вдигнаха оборотите, но опасни удари на Бирсент Карагарен, Преслав Боруков и Джовани не намериха целта. В последните 10-ина минути пък играчите на Марек се хвърлиха на щурм и стигнаха до няколко суматохи в наказателното поле на черно-белите, но също не успяха да пратят топката в мрежата.

Локомотив игра в състав:

Динко Хоркаш, Александър Василев, Луан, Райън Бидунга (Мартин Паскалев), Матеус, Петър Витанов (46- Преслав Боруков), Пиер ЗеблиДжовани (85- Милош Петрович), Бабакар Дион (Ивайло Димитров), Димитър Илиев, Евандро (46- Бирсент Карагарен).



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).