Ново шоу на Траоре, 15-годишен пази за Ботев, върнаха Тонев в дубъла

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:24 / 13.11.2022
4745
Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) постигна впечатляваща победа с 4:1 над Монтана. Срещата от 17-ия кръг на Втора лига се игра на базата в "Коматево".

На вратата на домакините през всичките 90 минути бе роденият през 2007 година Стефан Смъркалев. В дубъла бе пратен Димитър Тонев, който обикновено влизаше на смяна в шампионатните мачове на представителния тим.

За пореден път блесна Абдулайе Траоре, който се отчете с два гола, асистенция и спечелена дузпа за жълто-черните. С успеха възпитаниците на Неманя Миланович се изкачиха до 15-о място с актив от 18 точки, но все още са в зоната на изпадащите.

В 17-ата минута дълга топка към половината на Ботев стигна до Мехди, който напредна и технично прехвърли Смъркалев за 0:1.

В последната минута на първата част Абдулайе Траоре стреля от 20 метра, стражът на гостите се намеси неубедително и топката влетя във вратата за 1:1.

В 72-ата минута 15-годишният вратар се намеси фантастично, отразявайки много силен удар от близка дистанция. Спасяването на Смъркалев се оказа решаващо, тъй като в ответната атака Ботев стигна до втори гол.

Мълниеносна контраатака между Уме и Траоре завърши с пас към Траоре, който елегантно преодоля защитник и с удар в близкия ъгъл вкара за 2:1. 4 минути по-късно Траоре продължи да дриблира между "сините" бранители и бе съборен в наказателното поле, а "канарчетата" получиха дузпа.

Зад топката застана Лъчезар Балтанов, който хладнокръвно прати вратаря в обратния ъгъл.

В 87-ата минута Монир Ал Бадарин се пребори за топката по тъча в половината на Монтана,последва пас към Траоре, който се насочи към наказателното поле. Атакуващият футболист видя открилия се Никола Гелин и без капка егоизъм подаде към нападателя, който вкара за 4:1.

Ботев II започна в състав: Стефан Смъркалев, Мартин Христов, Лъчезар Балтанов, Хуго Аззи, Никола Нейчев, Пламен Цончев, Бисер Бонев, Димитър Тонев, Уме Емануел, Габриел Златанов, Абдулайе Траоре

Резерви: Мартин Панев, Стилян Стойчев, Костадин Татаров, Монир Ал Бадарин, Никола Гелин, Мартин Ситев, Добромир Павлов


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).