Над 600 таекуондисти от 14 държави идват в Пловдив за много силен турнир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:45 / 10.11.2022
1496
Пловдив отново ще домакинства турнира по таекуон-до ITF "България Оупън". Той започва утре и ще продължи до неделя (13 ноември) включително, в зала "Колодрума", съобщи вицепрезидентът на Българската федарация по таекуон-до ITF Костадин Димитров. Той допълни, че състезанието е в памет на Стоян Стоянов – първият световен шампион в този спорт през 2003 година.

"Издадените карти до достъп на терена в залата надхвърлят 800 – това са състезатели, треньори, съдии. Над 600 ще бъдат таекуондистите във всички възрастови групи от 14 държави", уточни вицепрезидентът на федерацията и кмет на пловдивския район "Тракия" Костадин Димитров.

Състезанието ще бъде изключително оспорвано, като в него ще се включат спортисти от всички клубове в България, от Италия, Испания, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Кипър, Босна и Херцеговина, Румъния, Словения, Англия, Ирландия, Уелс и Хърватия.

По време на турнира в Пловдив ще има и заседание на Борда на Европейската централа по Таекуон-до. В града пристигат президентът на централата Майкъл Пруийт ( Уелс), както и шефът на съдийската комисия Гари Милър (Англия).

Участниците и гостите от чужбина са настанени в четири пловдивски хотела, като с тях има и много придружаващи лица, които ще дадат своя принос за местната икономика през следващите три дни.

Кантарът и представянето на документите за участие в турнира започват в петък (11 ноември ) от 15:00 часа в залата.

Входът за публика в събота и неделя в "Колодрума“ ще бъде свободен. Всички любители на таекуондото са добре дошли в Пловдив да гледат на живо оспорваните състезания, канят организаторите.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 10
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).