Уме Емануел се превръща в голова машина, блесна с нови две попадения за дубъла на Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
23:18 / 09.10.2022
4003
Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) победи с 2:0 Янтра (Габрово) в среща от 12-ия кръг на Втора лига. Двубоят се игра пред около 300 зрители на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" се бориха за победата през всичките 90 минути и въпреки изключително младия си тим успяха да вземат трите точки. По този начин ботевистите продължиха възходящата линия и взеха седем точки в последните си три мача.

Още във втората минута Ивайло Иванов, който бе сред най-активните в състава на гостите, прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. В 18-ата минута, след центриране отдясно по атаката на Янтра, Добромир Бонев засече с глава, но топката излезе в аут.

В 31-ата минута опасен диагонален удар на Иван Василев профуча покрай гредата на Славков, а 2 минути по-късно Християн Славков се намеси отлично, избивайки удар с глава.

Второто полувреме стартира с ранен гол за "канарчетата". По-малко от минута след съдийския сигнал на Волен Чинков "жълто-черните" организираха атака през центъра, Мартин Ситев пусна превъзходен пас към Уме Емануел, който преодоля излезлия напред вратар и на празна врата вкара за 1:0.

Последва натиск на гостите, които в 52-ата минута изпълниха три поредни корнера, но отбраната на пловдивчани се справи. Последва далечен, но точен удар към вратата на Ботев, който бе отразен от Християн Славков.

В 65-ата минута ботевистите на два пъти организираха опасни контри, но и в двата случая финалният пас не бе точен. В 75-ата минута центриране отдясно предостави топката на Атанас Йорданов, който овладя и се озова на чиста позиция, но защитник парира удара. 

Така се стигна до последната, 90-та минута, в която Уме Емануел вдигна зрителите на крака. Роденият през 2004 година нападател пое топката в центъра на терена, премина като на парад през множество бранители и останал сам срещу вратаря го разстреля за крайното 2:0.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че Уме дебютира с гол при гостуването на Созопол (1:1) в среща от 11-ия кръг. Така нигериецат ива вече на сметката си общо 3 попадения в двата двубоя, които е изиграл за "канарите".

Ботев започна в състав: Християн Славков, Димитър Балинов, Мирослав Георгиев, Никола Нейчев, Мартин Христов, Хуго Аззи, Мартин Ситев, Пламен Цончев, Самуел Акере, Никола Гелин, Уме Емануел.

Резерви: Мартин Панев, Костадин Татаров, Габриел Златанов, Добромир Павлов, Атанас Йорданов, Монир Ал Бадарин, Даниел Гичев.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).