Тесен специалист: Ботев много залитнаха тази година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:26 / 08.10.2022
5771
Бившият треньор на Левски Георги Дерменджиев даде интервю пред "Тема Спорт", в което сподели очакванията си преди двубоя на сините срещу Ботев (Пловдив) в събота. 67-годишният специалист, който е бил асистент при канарчетата, посочи какво му прави впечатление в играта на столичани и назова кое трябва да се подобри в тази на "жълто-черните". Той изказа мнението си за представянето на отборите до момента в първенството и какво очаква от сблъсъка между Лудогорец и ЦСКА в понеделник.

- Г-н Дерменджиев, предстои двубой между Левски и Ботев (Пловдив). Какви са очакванията ви за срещата на стадион "Георги Аспарухов"?

- Ботев много залитнаха тази година и в последните мачове показват, че искат да излязат от състоянието, в което се намират. От своя страна Левски желае да спечели мачовете си и да трупат точки, защото добре знаем, че имат три отложени двубоя и то срещу трудни съперници. Очаквам да се получи сериозен мач между Левски и Ботев, не можем да посочим фаворит преди двубоя. Според мен по-голяма представа за първенството ще имаме, когато минат отложените мачове и срещите на отборите се изравнят и тогава можем да посочим кои са фаворитите за първите места.

- Какво ви прави впечатление в играта на Левски в последните мачове?

- "Сините" имаха трудно гостуване на Берое в Стара Загора, но заслужено спечелиха трите точки. Футболистите на Левски натрупаха самочувствие от добрите резултати в последните двубои. Играта им се подобрява след всеки мач. Станимир Стоилов изгражда един стил, на който държи и играчите вече свикнаха с неговите изисквания, което се оказва печелившо за Левски.

- Може ли да отличите някой от футболистите на "сините", който ви прави по-силно впечатление?

- За мен винаги водеща е била отборната игра. Когато я има и е на база индивидуалните качества на дадени футболисти, е още по-добре. Не искам да посочвам специално някой. Не е нужно, защото "сините" показват хубав колектив. Има мачове, в които например Георги Миланов може да вкара гол или да направи асистенция, а в следващия двубой е друг играч. В момента Левски изпълнява задачата си и отборът печели точки.

- На какво се дължи стабилността в представянето на сините в мачовете от първенството?

- Това идва от окомплектованата игра на целия отбор във всяка зона на терена. Преди това казах, че Станимир Стоилов изгражда стил, който основно съдържа тази стабилност и агресия в предни позиции. Няма как да вкараш три гола и да допуснеш четири. Това е в основата на тактиката му.

- Има ли подобрение в Ботев (Пловдив) след треньорската смяна на Азрудин Валентич с Желко Копич?

- Забелязва се определено подобрение, но жълто-черните правят значителни грешки, от които губят ценни точки. Те са комплексни от целия отбор. В крайна сметка се оказват фатални, но дано нещата се подобрят в Ботев, защото това е един от водещите отбори в България и трябва да се бори за челните места.

- Какъв е вашият коментар за отмененото наказание на Левски от Апелативната комисия?

- Не е добре ние да даваме мнението си по тези неща. Има си комисии и специалисти, които да преценяват кое е правилно и кое не е.

- Как ви се вижда първенството от началото на сезона?

- В последните кръгове се получиха наистина изненадващи резултати, но не и неочаквани. Първенството създава интерес в зрителите, което хубаво. Виждаме, че българските мачове са едни от най-гледаните.

- На какво се дължат изненадващите резултати - на спад на нивото или някои отбори са подобрили представянето си?

- Може би се дължи и на двете неща. Някой път се получава на базата на определено подценяване. Отборите вече би трябвало да са в добра форма и мисля, че наблюдаваме изравняване на силите в първенството. В крайна сметка се получават такива резултати и стават интересни мачове.

- В този кръг предстои и още едно дерби - между Лудогорец и ЦСКА. Какви са ви очакванията за сблъсъка в Разград в понеделник?

- Очаквам да се получи добър мач. Лудогорец ще излезе срещу ЦСКА след мача в Лига Европа с ХИК Хелзинки. Футболистите трябва да бъдат много добре мотивирани за предстоящите мачове. Разградчани нямат право да допускат повече грешки в първенството, особено на собствен терен. От своя страна ЦСКА предполагам, че също ще излязат максимално концентрирани, защото и на тях са им необходими точки, за да са в позиция да атакуват първото място. Както се казва на футболен език, очаквам да се получи завързан мач.


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).